Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Euroleague: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη για το μέλλον της διοργάνωσης



Σε τηλεδιάσκεψη κάλεσε η Ευρωλίγκα τα μέλη της την Τετάρτη (25/3), προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Η δράση στη διοργάνωση έχει ανασταλεί αρχικά ως τις 11 Απριλίου, αλλά είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να υπάρξουν παιχνίδια για αρκετές εβδομάδες ακόμη.

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, δεν έχει πρόθεση να κατεβάσει τα ρολά για την φετινή σεζόν και εξακολουθεί να επιθυμεί την ολοκλήρωση της περιόδου. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του εξετάζουν διάφορα εναλλακτικά σενάρια δράσης για να τελειώσει η χρονιά (και να περιοριστούν οι οικονομικές απώλειες για τις ομάδες), ακόμη κι αν χρειαστεί να τροποποιηθεί το format.

Η πολύ πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων (και των Προολυμπιακών Τουρνουά που υποχρέωνε τη σεζόν σε συλλογικό επίπεδο να ολοκληρωθεί ως τις 11 Ιουνίου) βοηθούν στα σχέδια της Ευρωλίγκας, όπως και το γεγονός ότι αρκετές εγχώριες λίγκες έχουν σφυρίξει λήξη, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κι αυτό γιατί η συνέχεια της δράσης στην Ευρωλίγκα δεν συνιστά απόφαση του… Μπερτομέου, αλλά της κυβέρνησης κάθε χώρας, που αποφασίζει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον είναι άγνωστο αν και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση στους αγώνες αρκετοί ξένοι παίκτες που έχουν πάρει άδεια από τις ομάδες τους να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Παράλληλα, οι παίκτες έχουν ήδη εκφράσει μέσω της Ένωσής τους (ELPA) τις ενστάσεις τους για ολοκλήρωση της σεζόν όπως-όπως και αντιτίθενται στην διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κόσμο.