Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Euroleague: «Καθάρισε» και τη Χίμκι ο Ολυμπιακός



Θεωρητικά ο αποψινός ήταν ένας αγώνας με παγίδες, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού μετέτρεψε την αναμέτρηση με τη Χίμκι σε μια απλή βραδιά στη... δουλειά.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ κράτησαν το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πολύ κάτω από το μέσο όρο του στην επίθεση και έφτασαν στο άκοπο 71-57 στο ΣΕΦ, αφού η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο «έπαιζε» συνεχώς πέριξ των 20 πόντων.

 
 

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα με τη 12η νίκη του σε 19 αγώνες, σε αντίθεση με τη Χίμκι που έχασε για έβοδμη φορά.

Στην επιστροφή του στο παρκέ, μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Μιλουτίνοφ πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ οι Παπανικολάου - Βεζένκοφ σκόραραν από 14 πόντους, ο Στρέλνιεκς 11 και ο Πρίντεζης 10. Από την ομάδα του Μπαρτζώκα, εκείνος που πάλεψε πιο πολύ ήταν ο Μίκι, που είχε 21 πόντους. 

Οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (20-11), αλλά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης έπαθαν... αφλογιστία.

Λάθη, κακές επιλογές στην επίθεση και ανεξήγητη βιασύνη έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι (20-18) και εν συνεχεία στον πόντο (23-22), αλλά η επάνοδος του Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι και το buzzer beater τρίποντο του Στρέλνιεκς έφεραν το +10 (32-22) στο ημίχρονο.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε ο Παπανικολάου, που με κρεσέντο έξω από τα 6,75μ. βοήθησε καταλυτικά ώστε η διαφορά να φτάσει στο +20 (48-28) στο 26΄ και ο αγώνας να πάρει το δρόμο του.

Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα, αλλά ακόμη κι έτσι η Χίμκι δεν μπορούσε να απειλήσει και κράτησε μια αξιοπρεπή διαφορά χάρις στα επιθετικά ριμπάουντ του Μίκι.