Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Δεν συμφωνεί με την άμεση επανεκκίνηση ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA



Αντίθετος με την επανέναρξη και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων που έχουν διακοπεί λόγω του κορονοϊού, παρουσιάζεται ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μισέλ Ντ'Όγκχε.

 

«Εάν η σεζόν 2020-2021 μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα ήμουν ευτυχής. Τότε το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεφύγει από το δεύτερο κύμα του ιού, κάτι που δεν είναι απίθανο», τόνισε ο Βέλγος γιατρός στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraph» και πρόσθεσε:

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επιχειρήσουν οπαδοί να προσεγγίσουν το γήπεδο, ακόμη κι αν οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει ο κάθε ένας να λειτουργεί πολύ προσεκτικά, αλλά γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι όταν πρόκειται για την υγεία και την οικονομία, τα οικονομικά κίνητρα κερδίζουν στο ποδόσφαιρο. Εάν υπάρχει μια στιγμή που η υγεία πρέπει να κερδίσει, είναι τώρα.

Εκλιπαρώ τους πάντες να είναι πολύ προσεκτικοί Δεν μπορώ να πω πότε μπορεί να παιχτεί ξανά το ποδόσφαιρο, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί ο ιός τους επόμενους μήνες», κατέληξε ο Ντ'Όγκχε.