Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Champions League: Ξεκαθαρίζουν τα πρώτα εισιτήρια για τους 16



Tα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων (10/12) θα δώσουν τα πρώτα οκτώ «εισιτήρια» για τη φάση των 16 του Champions League.

Απόψε (10/12) ολοκληρώνεται για τέσσερα γκρουπ η φάση των ομίλων, άρα θα ξεκαθαρίσουν τα μισά εισιτήρια για τους «16» του Champions League. Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει οκτώ σημαντικά παιχνίδια.

Στον πέμπτο όμιλο, η Λίβερπουλ θέλει τουλάχιστον ισοπαλία απέναντι στη Σάλτσμπουργκ για να περάσει ή ήττα της Νάπολι από την Γκένκ. Οι «παρτενοπέι» προκρίνονται τουλάχιστον με ισοπαλία ή αν οι «ταύροι» δεν κερδίσουν τη Λίβερπουλ. Όσον αφορά τη Σάλτσμπουργκ, οι Αυστριακοί θέλουν νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ και ισοπαλία ή ήττα της Νάπολι με την Γκενκ. Αν οι Ιταλοί κερδίσουν, τότε χρειάζονται νίκη επί των «κόκκινων» με καλύτερο σκορ του 4-3.

Η Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετωπίζει την Ίντερ, έχει κερδίσει την πρόκριση από τον έκτο όμιλο. Οι «νερατζούρι» θέλουν τρίποντο επί των «μπλαουγκράνα» ή τουλάχιστον ισοβαθμία με  την Ντόρτμουντ που αγωνίζεται απέναντι στην αδιάφορη Σλάβια. Οι Βεστφαλοί χρειάζονται περισσότερους πόντους από την Ίντερ για περάσουν δεύτεροι.

Μία θέση απομένει στον έβδομο όμιλο, αφού η Λειψία με ισοπαλία κόντρα στη Λιόν «κλειδώνει» πρωτιά. Η Ζενίτ θέλει νίκη επί της Μπενφίκα και θετικό αποτέλεσμα της Λειψίας ή ισοπαλία και στα δύο ματς. Η γαλλική ομάδα προκρίνεται αν κερδίσει τη Λειψία, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας χρειάζεται ήττα των Ρώσων από την ομάδα της Λισαβόνας.

Τέλος, στον όγδοο όμιλο όλες οι ομάδες, πλην της Λιλ, διεκδικούν θέση στην πρώτη δυάδα. Ο Άγιαξ προκρίνεται με ισοπαλία κόντρα στη Βαλένθια, ή αν η Τσέλσι δεν καταφέρει να κερδίσει τη Λιλ. Οι «νυχτερίδες» θέλουν νίκη με τον Άγιαξ ή τουλάχιστον ισοβαθμία με την Τσέλσι. Οι «μπλε» θα βρίσκονται στη φάση των «16» αν κερδίσουν τη γαλλική ομάδα, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας χρειάζονται ήττα της Βαλένθια από τον Άγιαξ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19:55 COSMOTE SPORT 5 HD
Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ

19:55 COSMOTE SPORT 6 HD
Νάπολι – Γκενκ

22:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Λιόν – Λειψία

22:00 COSMOTE SPORT 9 HD
Τσέλσι – Λιλ

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Άγιαξ – Βαλένθια

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Μπενφίκα – Ζενίτ

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Ντόρτμουντ - Σλάβια Πράγας

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Ίντερ – Μπαρτσελόνα