Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Champions League: Ποιοι προκρίθηκαν στους «16» και ποιοι συνεχίζουν στο Europa League



Βραδιά-θρίλερ, με ανατροπές, πολλά γκολ και εκπλήξεις συνέθεσαν το «πρώτο πιάτο» της 6ης (τελευταίας) αγωνιστικής των ομίλων του Champions League

 Άλλα 4 «εισιτήρια» βρήκαν κάτοχο χθες και πλέον, οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι 14 και το βράδυ της Τετάρτης θα ολοκληρωθεί το παζλ των νοκ άουτ αγώνων με άλλες δύο ομάδες που θα προκύψουν.

Η Λιόν πήρε επική πρόκριση από τον 7ο όμιλο, παρά το 0-2 που βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από την Λειψία και με το τελικό 2-2 πανηγύρισε την 2η θέση (πίσω από τους Γερμανούς).

Η Ίντερ «αυτοκτόνησε» στον 6ο όμιλο, καθώς ήθελε νίκη απέναντι στην «αδιάφορη» Μπαρτσελόνα, αλλά ηττήθηκε 1-2 στο Μιλάνο από τους Καταλανούς (δεν έπαιξε ο Μέσι) και η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που ακολούθησε την ομάδα του Βαλβέρδε στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σλάβια Πράγας στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Το «μπαμ» έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», όπου η Βαλένθια με τη νίκη επί του Αγιαξ (1-0) «πέταξε έξω» τους ημιφιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης από τη συνέχεια και με την Τσέλσι, που επιβλήθηκε με 2-1 στο Λονδίνο της Λιλ, πήραν τα δύο «εισιτήρια» για τηνν φάση των «16» (πρώτη η Βαλένθια, δεύτεροι οι «μπλε»).

Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ θα συνεχίσουν στο Europa League.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League έως τώρα είναι οι εξής: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Βαλένθια, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Λιόν.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες της πρώτης ημέρας της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

ΟΜΙΛΟΣ Ε

Αποτελέσματα

Νάπολι – Γκενκ 4-0

Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ 0-2

Βαθμολογία

Λίβερπουλ 13

Νάπολι 12

Σάλτσμπουργκ 7

Γκενκ 1

ΟΜΙΛΟΣ F

Αποτελέσματα

Ντόρτμουντ – Σλάβια 2-1

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-2

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 14

Ντόρμουντ 10

Ίντερ 7

Σλάβια 2

ΟΜΙΛΟΣ G

Αποτελέσματα

Λιόν – Λειψία 2-2

Μπενφίκα – Ζενίτ 3-0

Βαθμολογία

Λειψία 11

Λιόν 8

Μπενφίκα 7

Ζενίτ 7

ΟΜΙΛΟΣ H

Αποτελέσματα

Τσέλσι – Λιλ 2-1

Άγιαξ – Βαλένθια 0-1

Βαθμολογία

Βαλένθια 11

Τσέλσι 11

Άγιαξ 10

Λιλ 1