Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Champions League: Ο Ολυμπιακός στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν



Το πληγωμένο θηρίο της Μπάγερν Μονάχου καλείται να αντιμετωπίσει, σήμερα στις 19:55, ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Μία Μπάγερν που θα έχει υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τους, η οποία, ωστόσο, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των τελευταίων ατυχών αποτελεσμάτων και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με αφετηρία την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ολοκλήρωσε την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του και ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε την Τρίτη στο Μόναχο. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος προπονητής υπολογίζει στους: Σα, Αλέν, Καραργύρη, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Παπαδόπουλο, Γκασπάρ, Μπενζιά, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Λοβέρα, Βαλμπουενά, Μασούρα, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί και Γκερέρο.

Μαρτίνς: Μπορούμε να γράψουμε ιστορία

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες, αλλά και τις προκλήσεις της αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα είπε:

- Τι περιμένετε από την αλλαγή του προπονητή της Μπάγερν; Περιμένετε κάτι διαφορετικό;

 

Στην πραγματικότητα δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές. Ο καινούριος προπονητής δεν είχε πολύ χρόνο για να κάνει αλλαγές. Ίσως υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, ίσως στο σύστημα, αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ενδεκάδα. Η φιλοσοφία πιστεύω θα είναι ίδια.

- Μετά το πρώτο ματς υπήρξε ικανοποίηση παρά το κακό αποτέλεσμα. Μετά απ' αυτό το παιχνίδι με τι θα είναι ικανοποιημένος;

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. κανείς δεν είναι ικανοποιημένος όταν χάνει. Είχαμε πληρότητα και δώσαμε τα πάντα. Ελπίζουμε και αύριο να είμαστε στο ίδιο επίπεδο και τώρα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, παίζουμε εκτός έδρας, η Μπάγερν έχει αλλάξει προπονητή και θα πρέπει να είμαστε πολύ αποδοτικοί. Δεν δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα γιατί χάσαμε.

- Από τα λεγόμενα του Τσιμίκα φαίνεται πως στην ομάδα υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα στοιχείο που θα παίξει ρόλο σε αυτό το παιχνίδι;

 

Αν δεν έχουμε εμείς αυτοπεποίθηση τότε ποιος θα έχει; Πιστεύουμε στον εαυτό μας είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Οι φιλοδοξίες μας είναι τεράστιες θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο Αλιάντς Αρένα. Θα πρέπει να παίξουμε με ψυχή, να έχουμε υπομονή & να εκμεταλλευτούμε τις καλές δικές μας στιγμές. Σημαντικό είναι να έχουμε την ίδια καλή απόδοση που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι.

- Σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το ματς με τη Μπάγερν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσατε εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα ή θα πάτε με πιο έμπειρους παίκτες στον καταρτισμό της ενδεκάδας;

Πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητα του ρόστερ που έχουμε και όποιος είναι στην ομάδα έχει μεγάλη αξία. Επιλέγω πάντα τους κατάλληλους παίκτες για να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες αυτούς του παιχνιδιού. Η ενδεκάδα που θα παίξει θα είναι η καλύτερη. Θα μπορούσα να σας πω και τώρα την ενδεκάδα, αλλά δεν θα το κάνω. Και επειδή στο Ρέντη είναι μία σχέση εμπιστοσύνης και είναι ένα υγιές περιβάλλον και δεν θέλω να το χαλάσω αυτό.

- Από το πρώτο ματς έλειψε πολύ ο Ματιέ Βαλμπουενά και έκανε αγώνα δρόμου να προλάβει τη Ξάνθη. Τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεται; Μπορεί να τον δούμε βασικό αύριο το βράδυ;

Είναι πολύ πιθανό να είναι μέρος του παιχνιδιού μας. Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Στη Ξάνθη δεν έπαιξε από την αρχή γιατί δεν ήταν έτοιμος από φυσική κατάσταση. Είναι παίκτης με ποιότητα και πολύ καλός στις στημένες φάσεις. Τώρα μετά από 3-4 προπονήσεις μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ καλά η φυσική του κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του.

Τσιμίκας: Ήρθαμε με στόχο τη νίκη

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος δήλωσε:

Το τι περιμένει από το ματς: Πρώτα απ' όλα η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Για μένα να δώσω τα πάντα στο γήπεδο. Θα είναι δύσκολα και το ξέρουμε αλλά ήρθαμε εδώ με στόχο τη νίκη.

Την αλλαγή προπονητή στην Μπάγερν: Σίγουρα περιμένουμε την Μπάγερν να παίξει καλά. Πιστεύω ότι θα παίξουν με το ίδιο πλάνο που είχαν πριν. Η Μπάγερν είναι πάντα Μπάγερν. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εάν παίξουμε όπως και στο Καραϊσκάκη γιατί είμαστε και εμείς μία πολύ καλή ομάδα.

Το πως θα αντιμετωπίσουν το ματς: Έχουμε κάνει τα πλάνα μας με τον προπονητή. Το θέμα είναι να τα ακολουθήσουμε πιστά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε κερδίσει τέτοιες ομάδες με τέτοια δυναμική. Ελπίζουμε να γίνει αυτό και αύριο.

Το ότι θα παίξει ξανά με παίκτες όπως ο Γκνάμπρι: Ήταν ένα όνειρο ζωής όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά δεν μου λέει κάτι από εκεί και πέρα. Προπονούμαι κάθε μέρα για να αντιμετωπίζω τέτοιους παίκτες. Θα είναι και σαν γιορτή για μένα. Μακάρι όλη αυτή η χαρά να συνοδευτεί με νίκη.

Χάνσι Φλικ: Περιμένω από τους παίκτες την αντεπίθεση

Ο Χάνσι Φλικ παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως η Μπάγερν θα κάνει μια νέα αρχή με τον ίδιο ως υπηρεσιακό προπονητή, ξεκινώντας από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο (προσωρινός) διάδοχος του Νίκο Κόβατς τόνισε την ανάγκη να επιστρέψει στις νίκες η ομάδα του παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας και βελτιώνοντας την αμυντική της λειτουργία. Παράλληλα εξήρε τους «ερυθρόλευκους» και δεν θέλησε να αποκαλύψει πάνω από δύο παίκτες για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Τετάρτη.

Αναλυτικά ο Φλικ μίλησε για:

-το τι σκοπεύει να αλλάξει: «Δεν ζω στο παρελθόν ή το μέλλον. Αυτό που μετρά είναι το παρόν. Πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τα γκολ που έχουμε δεχτεί στα τελευταία παιχνίδια δεν αρμόζουν στην Μπάγερν. Είναι θέμα συμπεριφοράς. Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα, ίσως θέσουμε άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο τακτικής. Το θέμα είναι η ομάδα να έχει την κυριαρχία, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλω η ομάδα να αμύνεται σωστά και να δείχνει τις αρετές της με την μπάλα στα πόδια. Κι όταν την χάνει, να ανακτά την κατοχή. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό, κάναμε μια πολύ καλή προπόνηση, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ για τον αγώνα της Τετάρτης».

-το πώς θα παρατάξει την Μπάγερν: «Μιλάω με την ομάδα και με τους συνεργάτες μου. Δεν είναι υπόθεση ενός, έχω καλούς συνεργάτες δίπλα μου, αλλά η ευθύνη ανήκει σε μένα. Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις, αλλά θέλω να εμπλέκονται όλοι στην διαδικασία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα παίξουν ο Μαρτίνεθ και ο Μίλερ. Δεν θα αποκαλύψω άλλους».

-τον Ολυμπιακό: «Έδειξαν και στο πρώτο ματς πως είναι καλοί αμυντικά. Είναι μια συμπαγής ομάδα, με καλό παιχνίδι από τα άκρα. Μπορούν να μεταφέρουν καλά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Έχουν 2-3 πολύ καλούς σε ατομικό επίπεδο παίκτες. Το νούμερο 8 (Γκιγέρμε) έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα παιχνίδια».

-το πώς ενημερώθηκε για την προαγωγή του σε πρώτο προπονητή: «Ήμουν σε ένα εστιατόριο όταν με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν θέλω να αναλάβω. Δεν ήταν εύκολο, γιατί γνωρίζω και εκτιμώ τον Νίκο και τον Ρόμπερτ Κόβατς».