Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Champions League: Ο αγώνας της δεκαετίας στο «Έτιχαντ», 5-3 η Σίτι τη Μονακό



Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό χόρτασαν με ποδόσφαιρο υψηλότατου επιπέδου τον πλανήτη στο «Έτιχαντ» στη μεταξύ τους αναμέτρηση, σε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία του Champions League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε με 5-3 σε ένα «τρελό» παιχνίδι με διαρκείς εναλλαγές στο σκορ και είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά ενόψει της ρεβάνς στο Πριγκιπάτο στις 15 Μαρτίου.

 

Ο αγώνας είχε φρενήρη ρυθμό σε όλο το 90λεπτο, μεγάλες συγκινήσεις και διαιτητικά λάθη, με τη Μονακό να αποδεικνύει ότι είναι πια ομάδα για να παίξει σε top επίπεδο, αλλά τους «πολίτες» να μην τα παρατούν και με ηγέτη έναν καταπληκτικό Αγουέρο να φτάνουν σε μια μεγάλη ανατροπή.

Η Σίτι προηγήθηκε στο 26΄ το πλασέ του Στέρλινγκ, μετά τη συνεργασία Νταβίντ Σίλβα - Σανέ και ασίστ του τελευταίου στον Άγγλο διεθνή. Οι πανηγυρισμοί όμως κράτησαν λίγο, καθώς στο 32΄ από τη σέντρα του Φαμπίνιο ο Φαλκάο ισοφάρισε με κεφαλιά-ψαράκι, σημειώνοντας το 22ο γκολ από την έναρξη της περιόδου, σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 35΄ ο Ισπανός διαιτητής Λαχόθ αντί να δώσει πέναλτι και αποβολή στον Σούμπασιτς, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αγουέρο για θέατρο. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφερε τα πάνω κάτω στο 40΄, όταν ο Εμπαπέ, στην πρώτη συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα στο Champions League έγραψε το 1-2.

Η πρωτοπόρος της Ligue 1 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 49΄ για να φτάσει στο 1-3, όταν ο Λαχόθ υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Φαλκάο από τον Οταμέντι. Ο Κολομβιανός ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Καμπαγέρο έπεσε σωστά και μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή γωνία του.

Στο 57΄ από πάσα του Στέρλινγκ στον Αγουέρο ο Αργεντινός ισοφάρισε, καθώς ο Σούμπασιτς έχασε την μπάλα από τα χέρια του, αλλά στο 61΄ οι Μονεγάσκοι ξαναπήρε προβάδισμα με «ονειρικό» γκολ του Φαλκάο, που «ρεζίλεψε» τον Στόουνς των 45 εκατομμυρίων.

Από εκεί και ύστερα όμως ήταν σαν να έπεσαν οι διακόπτες...Η Μονακό έπαθε «μπλακ άουτ», η Σίτι άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 71΄ ο Αγουέρο ισοφάρισε με απευθείας σουτ μετά από κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Στόουνς πήρε ρεβάνς για τα λάθη του στο δεύτερο και τρίτο γκολ της Μονακό και με κοντινή προβολή έδωσε προβάδισμα στη Μάντσεστερ με 4-3, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Σανέ στο 82΄, από ασίστ του Αγουέρο.