Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Champions League: Ναυαγεί η ιδέα του τελικού στην Αγγλία, σκέψη για Πορτογαλία



Το περίπλοκο του θέματος με τη μεταφορά του τελικού του Champions League από την Κωνσταντινούπολη στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, φέρνουν το Πόρτο και το «Ντραγκάο» ως μια νέα επιλογή για τον αγώνα της 29ης Μαΐου μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Οι διοργανωτές της UEFA βρίσκονται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με στόχο να μεταφέρουν τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ», αφού η Τουρκία μπήκε στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, αποκλείοντας ουσιαστικά το ταξίδι των Άγγλων οπαδών που θα ήθελαν παρακολουθήσουν δια ζώσης τον τελικό. 

Ωστόσο, μια πηγή με γνώση των συζητήσεων είπε ότι ενώ οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τρίτη (11/5), έχουν προκύψει εμπόδια γύρω από την ανάγκη εξαιρέσεων για διεθνείς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, τεχνικό και υποστηρικτικό προσωπικό και χορηγούς.

Δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα άτομα, από διάφορες χώρες, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα απαιτούσε ένα ευρύ φάσμα εξαιρέσεων, που κατέστησαν δύσκολη την εύρεση μιας γρήγορης συμφωνίας.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μάλλον απίθανο να φιλοξενήσει το παιχνίδι, δεδομένων των συνθηκών και η μετακίνηση του καταληκτικού αγώνα της διοργάνωσης στο Πόρτο προσφέρει έναν τρόπο για τους Άγγλους οπαδούς να μπορούν να παρευρεθούν, αν και με μεγαλύτερο κόστος και προσπάθεια από το να διεξαχθεί ο τελικός στο «Γουέμπλεϊ».

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε την Πορτογαλία στη «πράσινη λίστα» της από τις 17 Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι οι Άγγλοι οπαδοί θα είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν για το παιχνίδι, εφόσον η έδρα μετακινηθεί από την Κωνσταντινούπολη στην ιβηρική χώρα.

Η Πορτογαλία βρίσκεται, επί του παρόντος, στην τελευταία φάση χαλάρωσης του lockdown και αναμένεται να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 17 Μαΐου.

Ο περσινός τελικός μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στη Λισαβόνα λόγω της πανδημίας της COVID-19, αλλά πηγές ανέφεραν ότι οι πορτογαλικές αρχές θα προτιμούσαν να φιλοξενήσει το παιχνίδι το Πόρτο, εάν δοθεί στη χώρα η επιλογή.

Η UEFA και η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αρνήθηκαν να σχολιάσουν.