Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Champions League: Για το θαύμα απόψε (19:55) ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός με Μάντσεστερ Σίτι



Από τη στιγμή που στο δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι ήταν γνωστό το μέγεθος της δυσκολίας των δύο αναμετρήσεων με τους «πολίτες».

Πόσω μάλλον στην προκειμένη περίπτωση που οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν απόψε (25/11, 19:55 CosmoteSports 2) στο Καραϊσκάκη την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα με... μισή ομάδα! Το έργο τους για την απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος γίνεται ακόμη πιο δύσκολο...

Μοιάζει το αποψινό ματς να είναι «χαμένο», όπως συχνά αποκαλείται, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πάμπολλες φορές στο παρελθόν ότι ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν αποτελεί «σάκο του μποξ» για τις ομάδες που έχει απέναντί του, όσο μεγάλες κι αν είναι!

Πριν από τρεις εβδομάδες παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην πανίσχυρη Σίτι και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει πριν δεχτεί το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά και «παραδώσει τα όπλα», με αποτέλεσμα να δεχτεί και το τρίτο και να ηττηθεί με 3-0.

Τότε το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς είχε αγωνιστεί με όλα τα «όπλα στην φαρέτρα του», ωστόσο, δεν θα συμβεί το ίδιο και το βράδυ της Τετάρτης, Ο Πορτογάλος για διάφορους λόγους δεν θα έχει μαζί του τους Ελ Αραμπί, Χασάν, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Χολέμπας και Μπρούμα τραυματίες, ενώ παρότι πήρε στην αποστολή τον Ραφίνια μοιάζει πολύ δύσκολο να τον ξεκινήσει καθώς ο Βραζιλιάνος προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος. Ακόμη κι να ο πολύπειρος παίκτης βρεθεί στο αρχικό σχήμα είναι άγνωστο πόσο θα μπορέσει να παραμείνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο...

Στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης (24/11), ο Μαρτίνς δοκίμασε το 4-3-3 με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ τον Ανδρούτσο δεξιό μπακ, τους Σεμέδο, Σισέ στόπερ και τον Ντρέγκερ αριστερά. Στα χαφ δοκίμασε τους Μπουχαλάκη, Πέπε, Εμβιλά, δεξιά τον Καμαρά, αριστερά τον Μασούρα και σε ρόλο σέντερ φορ Φορτούνη. Αν ο Ραφίνια κριθεί έτοιμος θα μπει στην ενδεκάδα αντί του Ανδρούτσου, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Βρουσάι.

Στην αντίπερα όχθη ο Πεπ Γκουαρδιόλα ζήτησε απ’ τους παίκτες του στη συνέντευξη Τύπου τη νίκη για να «καθαρίσει» μια και καλή η Σίτι με την πρόκριση και να επικεντρωθεί στην Premier League.

Το πιο πιθανό σχήμα που θα παρατάξει αποτελείται από τους Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Φόντεν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ και Ζεσούς.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ιταλός Νταβίντε Μάσα, με βοηθούς τους Φελίπο Μέλι, Στέφανο Αλάσιο, 4ο διαιτητή τον Πάολο Βαλέρι, VAR τον Μασιμιλιάνο Ιράτι και AVAR τον Αλμπέρτο Τενγκόνι.