Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αρχισαν ξανά οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με τα ελικόπτερα Agusta Bell (Φωτό)



Μία εβδομάδα μετά την συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΠΝ-28 στην Κίναρο και τον αδόκητο θάνατο του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, του υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του ανθυπασπιστη Ελευθέριου Ευαγγέλου, ξανάρχισαν οι ασκήσεις με τα ελικόπτερα Agusta Bell. 

Αφού θρήνησαν τους νεκρούς τους, οι πιλότοι των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, οι αξιωματικοί και τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων συνεχίζουν με συνέπεια και επιμονή να ασκούνται σε πραγματικές συνθήκες με σκοπό να διατηρήσουν και να επαυξήσουν το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Οι φωτογραφίες είναι από την άσκηση «Περισκόπιο 3/16» που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 17 μέχρι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Μυρτώου Πελάγους. 

Το συγκεκριμένο παίγνιο προβλέπει την «αναμέτρηση» μιας φρεγάτας με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός υποβρυχίου. Το ένα σενάριο είναι η φρεγάτα και το ελικόπτερό της εναντίον του υποβρυχίου το οποίο προσπαθούν να εντοπίσουν. Στο δεύτερο σενάριο το υποβρύχιο προσπαθεί να πλήξει την φρεγάτα με βολή τορπίλης.

Στο συγκεκριμένο γυμνάσιο συμμετείχαν η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» με το ελικόπτερο Agusta Bell ΠΝ-26, το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη» και το πλοίο αλιείας τορπιλών «Ευρώτας» το οποίο περισυνέλλεξε την εκπαιδευτική τορπίλη που εξαπέλυσε το υποβρύχιο.