Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απόφαση - σταθμός: Απαγορεύτηκε στη Ρωσία η συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις για 4 χρόνια



Με μια άνευ προηγουμένου απαγόρευση από μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα επιβληθεί στη Ρωσία, καθώς η WADA αποφάσισε την τετραετή της τιμωρία, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι παραποίησε εργαστηριακά δεδομένα ελέγχου ντόπινγκ, τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί αργότερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ, ωστόσο επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της RUSADA, του αντίστοιχου οργανισμού στη Ρωσία, Γιούρι Γκάνους, σύμφωνα με το rt.com.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα αποκλειστεί για τις επόμενες δύο Ολυμπιάδες, δηλαδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Πεκίνου το 2022. Παράλληλα, η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα γίνει το 2020 στα γήπεδα του Κατάρ.

Ωστόσο, η Ρωσία θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Euro 2020 και η Αγία Πετρούπολη θα παραμείνει επίσης ως μία από τις πόλεις διοργάνωσης του τουρνουά, καθώς την UEFA -η οποία διοργανώνει τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα- δεν την «ακουμπούν» οι διεθνείς αποφάσεις, εκτός εάν η ίδια λάβει κάποια αντίστοιχη απόφαση.