Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτη αποκάλυψη! Ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του Euro 2004



“Μεγάλη” αποκάλυψη από τον πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας! Ο Κάρλος Άνζος ανέφερε ότι σχεδιαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του Euro 2004, στον αγώνα της Ελλάδας με την Πορτογαλία.
Η εθνική Ελλάδας κατάφερε να “σοκάρει” τον… πλανήτη με την κατάκτηση του Euro 2004, κάνοντας την αρχή στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (12.07.2019), με τη νίκη της επί των διοργανωτών Πορτογάλων με 2-1. Αυτή ήταν και η αρχή της ονειρεμένης πορείας της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ προς την κορυφή.

Όπως αποκάλυψε μετά από 14,5 χρόνια ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Πορτογαλίας, Κάρλος Άνζος, τρομοκράτες είχαν σκοπό να πλήξουν τη διοργάνωση και συγκεκριμένα την πρεμιέρα του Euro 2004 στο γήπεδο “Ντραγκάο”.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα (γειτονική πόλη) και σχεδίαζαν να χτυπήσουν κατά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι Αρχές της Πορτογαλίας απέτρεψαν αυτό το “χτύπημα” προχωρώντας σε συλλήψεις.

«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε.

Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ», ανέφερε ο Κάρλος Άνζος.