Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πώς θα καθαρίσω το σπίτι καλύτερα (και πιο οικονομικά!)



Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με τα προϊόντα καθαρισμού. Οι σωστές αναλογίες και οι οικολογικές επιλογές κάνουν τη διαφορά…
1. Ακολούθησε με ακρίβεια τις δοσολογίες των προϊόντων καθαρισμού –να είσαι βέβαιη πως επαρκούν για τέλειο αποτέλεσμα και απόλυτη καθαριότητα. Μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού δε σημαίνει και μεγαλύτερη καθαριότητα.

2. Προτίμησε βιοδιασπώμενα, αλλά και φυσικά καθαριστικά. Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα καθαρισμού είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν όμως το κόστος τους σας φαίνεται απαγορευτικό για το μπάτζετ σας, αν έχετε στα ντουλάπια σας μερικά βασικά φυσικά προϊόντα όπως λεμόνι, λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και γλυκερίνη, έχετε τους καλύτερους συμμάχους και πεντακάθαρο σπίτι. Είναι απίστευτο τι μπορείτε να καθαρίσετε με τα φυσικά αυτά υλικά.

3. Κάνε οικονομία στο απορροφητικό χαρτί. Το χαρτί κουζίνας είναι χρήσιμο σε πάρα πολλά όσον αφορά στην καθαριότητα, αλλά η υπερβολή του χρήση κοστίζει. Έτσι, μπορεί να δεις το budget του σούπερ μάρκετ να μειώνεται δραστικά, αν το αντικαταστήσετε με υφασμάτινες πετσέτες (ή κομμάτια από υφάσματα που έχουν ξεμείνει από παλιά σεντόνια ή φανέλες).