Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς να καταπολεμήσεις το ξηρό δέρμα μια και καλή!



Μπορεί να οφείλεται στις αλλαγές του καιρού ή μπορεί να είναι και κληρονομικό. Χρησιμοποιώντας προϊόντα που είναι σχεδιασμένα να ενυδατώνουν και να κάνουν απολέπιση στην επιδερμίδα σου μπορεί να βοηθήσεις στο να φύγει η πολύ έντονη ξηροδερμία από το δέρμα σου.
Φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες A και E καθώς και ωμέγα έλαια. Επίσης, απέφευγε τα πολύ καυτά μπάνια καθώς μπορεί να αφυδατώσουν ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σου. Αν νιώθεις το δέρμα σε όλο σου το σώμα και το κεφάλι σου να σε τρώει τότε καλό είναι να αποφεύγεις το αλκοόλ.

Τα χείλη σου δεν έχουν τη φυσική ενυδάτωση που έχει η επιδερμίδα σου και το πρόσωπό σου και έτσι δεν μπορεί να είναι ενυδατωμένα χωρίς βοήθεια. Αυτό πολλές φορές μπορεί να τα οδηγήσει σε μία ξηρότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις τα χείλη σου είναι να τους κάνεις συχνά μία απαλή απολέπιση και να τα ενυδατώνεις συνεχώς με ένα balm.

Τα χέρια σου πολλές φορές ξηραίνονται από την υπερέκθεση στο πολύ νερό ή από το πολύ πλύσιμο. Για να αποφύγεις την ξηρότητα στα χέρια σου φρόντισε να χρησιμοποιείς μία κρέμα χεριών που θα λειτουργεί σαν προστατευτικό γάντι και θα προστατεύει την επιδερμίδα στα χέρια σου. Άπλωνε την κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σου για να τα έχεις συνεχώς ενυδατωμένα. Μία πολύ καλή λύση είναι να βάλεις μία λεπτή στρώση κρέμας στα χέρια σου το βράδυ πριν κοιμηθείς και να φορέσεις υφασμάτινα γάντια. Αυτό θα βοηθήσει στο να εισχωρήσει καλύτερα η κρέμα μέσα στην επιδερμίδα σου και να αναπλάσει τα χέρια σου όσο εσύ κοιμάσαι.