Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ρίξε την κοιλιά σου (7 σίγουροι τρόποι)!



Ερχεται καλοκαίρι. Πριν τρέξετε στην παραλία, ελάτε να δούμε πως θα διώξουμε απο πάνω μας, οτι περιττό κιλό μπορούμε!

1. Αύξησε την πρωτεΐνη που λαμβάνεις καθημερινά, με το να τρως 4 ασπράδια βραστών αβγών κάθε πρωί. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και θα βρεθείς πιο κοντά στο στόχο σου. Αυτό σημαίνει πως θα κάψεις περισσότερες θερμίδες και πως θα νιώθεις για περισσότερη ώρα χορτάτη.

2. Ένας από τις πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσεις βάρος απ’ την κοιλιά, είναι να τρως φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Βάλε στο διαιτολόγιό σου 6-7 μερίδες λαχανικών και φρούτων την ημέρα. Ένα από τα καλύτερα φρούτα είναι το μήλο.

3. Όσο πιο πολλούς μυς έχεις, τόσες περισσότερες θερμίδες καις. Κι αυτό γιατί η προπόνηση με βάρη ενισχύει τον μεταβολισμό σου. Πέρα από το περπάτημα (στο γυμναστήριο ή το πάρκο) κάνε ασκήσεις με βάρη ή ακόμα καλύτερα pilates.

4. Να πίνεις πολύ νερό καθημερινά. Προσπάθησε να πίνεις ένα ποτήρι νερό λίγα λεπτά πριν το φαγητό, θα «κόψει» την πείνα σου και θα φας λιγότερο. Κάποτε μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα, γι’ αυτό μάθε να αναγνωρίζεις τι ακριβώς χρειάζεσαι. Ο πιο απλός τρόπος είναι να πιεις νερό. 

6. Μην τρως αργά το βράδυ. Να τρως 2 με 3 ώρες πριν κοιμηθείς. Το ξέρω, είναι δύσκολο αλλά είναι πολύ βασικό. Ο μεταβολισμός σου είναι αργός όταν κοιμάσαι κι αυτό σημαίνει πως δεν θα κάψεις τις θερμίδες που έχεις ήδη λάβει. Αν και υπάρχουν υγιεινά σνακ που μπορεί να φας πριν τον ύπνο καλύτερα άσε τα για το πρωινό σου. Πιές ένα ποτήρι νερό και πήγαινε για ύπνο. 

7. Μην τρως πολύ αλάτι στο φαγητό σου. Δεν βοηθά μόνο την σιλουέτα σου αλλά την υγεία σου γενικότερα.