Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το σπίτι του Μιχάλη Χατζηγιάννη έγινε exclusive ξενοδοχείο



Πέρσι τέτοιες ημέρες οι φωτογραφίες του ποπ τραγουδιστή και της Ζέτας Μακρυπούλια σε στιγμές έμπλεες ραστώνης πλάι στην πισίνα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου γέμιζαν τις σελίδες κάθε ταμπλόιντ που σέβεται το σκανθαλοθηρικό άλλοθί του. 
Φέτος, τη θέα από τη μινιμαλιστική κυκλαδίτικη φωλιά του φωτογενούς ζεύγους προς την Καλντέρα της Σαντορίνης χαίρονται χαρωποί τουρίστες που καταβάλλουν κατ’ ελάχιστον 180 ευρώ τη βραδιά. Μπορεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, πλήρης σαγήνης, να κατέβαλε πριν από τρία χρόνια το ποσό του 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει προνομιακή θέση απέναντι από τη Θηρασιά, τη Νέα και την Παλαιά Καμένη, όμως τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι οι ιλουστρασιόν υπόσκαφες κάμαρες, τα couleur locale ξύλινα κουφώματα και οι τοίχοι, των οποίων το αφτί σίγουρα θα είχε κρυφακούσει τα ερωτόλογα του ζευγαριού, έχουν περάσει στα χέρια της ξενοδοχειακής αλυσίδας Alta Vista.

Ο στίχος «Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι» σου "ρχεται αβίαστα στα χείλη όταν σκέφτεσαι πως ο δημοφιλής τραγουδιστής αναγκάστηκε να νοικιάσει -ή μήπως να πουλήσει (;), οι απόψεις διίστανται- τη δωρική, αιγαιοπελαγίτικη ερωτική φωλιά του, η οποία, όποια κι αν είναι η αλήθεια, αλώνεται ήδη φέτος το καλοκαίρι από το σανδάλι -με ή χωρίς την προσθήκη λευκής κάλτσας- του αλλοδαπού επισκέπτη της Σαντορίνης.

Ο θρύλος που κυκλοφορεί στα στενά, γραφικά σοκάκια των Φηρών λέει πως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όταν πριν από τρία χρόνια βρέθηκε στο νησί για συναυλία ένιωσε την ενέργεια του ηφαιστειογενούς εδάφους να κατακλύζει το σώμα και την ψυχή του. Αμέσως αναζήτησε -κατά την κοινή συνήθειά του- γη στην οποία θα μπορούσε να επενδύσει ένα σεβαστό ποσό από το μεροκάματό του. Κάπως έτσι, πολιτογραφήθηκε και Σαντορινιός - εκτός από Παριανός και Ευβοιώτης, αν συνυπολογίσει κανείς τις περιοχές όπου διατηρεί ολοκληρωμένα ή υπό κατασκευή οικήματα.

Μάλιστα, το πάλαι ποτέ σπίτι, νυν ξενοδοχείο τριών σουιτών, φιλοξενήθηκε φαρδύ πλατύ στο τεύχος Απριλίου του 2013 της βαρύτιμης ταξιδιωτικής βίβλου «Conde Nast Traveller», όπου φυσικά υπήρχε η αναφορά του «Greek pop singer» (μτφ.: «Ελληνα ποπ τραγουδιστή»), αλλά και της προϋπηρεσίας του ως εκπροσώπου της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision το σωτήριον έτος 1998 - τότε που ήταν ακόμη αμούστακος φαντάρος. Το κατάλυμα παρέχει τις υπηρεσίες που θα περίμενε κανείς από μια exclusive τρόικα -τρεις είναι οι σουίτες- φιλοξενίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, επέχουν τα ονόματα των τριών απλών και απέριττων δωματίων: «Honeymoon Passion», «Honeymoon Senses», «Honeymoon Love». Τίτλοι, αποκαλυπτικοί της γαμήλιας ειδίκευσης του μικρού στον όγκο, πληθωρικού σε ανέσεις ξενοδοχείου. Φαίνεται πως οι όρκοι αγάπης που αντάλλαξαν ο Μιχάλης και η Ζέτα με φόντο την infinity pool έχουν χαρακτηρίσει διαπαντός τη μνήμη και τον χαρακτήρα των Alta Vista Honeymoon Suites.