Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προστατέψτε το τατουάζ σας από το ξεθώριασμα



Το τατουάζ είναι ένας «πίνακας» -μικρός ή μεγάλος- με καμβά το δέρμα. Επειδή η επιδερμίδα αλλάζει όψη και υφή με το πέρασμα των χρόνων αλλά και με την αλλαγή του καιρού, όσοι έχουν τατουάζ θα πρέπει να ακολουθήσουν τρία βασικά βήματα προκειμένου να μην το δουν να ξεθωριάζει και να χάνει το αρχικό του σχήμα.

Οπως αναφέρει το K-mag.gr οι τρεις βασικές κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν όλοι όσοι έχουν τατουάζ είναι οι εξής:

    Προσεκτική επιλογή των χρωμάτων

Οπως αποκαλύπτουν σχετικές έρευνες όσο πιο έντονο είναι το χρώμα ενός τατουάζ, τόσο πιο γρήγορα θα ξεθωριάσει. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι οι ακτίνες του ήλιου κάνουν τις κίτρινες χρωστικές των τατουάζ να διασπώνται με τον καιρό. Συνεπώς μια προσεκτική επιλογή των χρωμάτων μπορεί να αποτρέψει από δυσάρεστες αλλοιώσεις στο μέλλον.

    Προστατέψτε το από τον ήλιο

Χρησιμοποιείστε ανελλιπώς ένα καλό και αδιάβροχο αντιηλιακό με δείκτη SPF τουλάχιστον 30, όταν το ταουάζ σας έρχεται σε επαφή με τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

    Ενυδατώστε το

Το δέρμα χρειάζεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να επουλωθεί ολοκληρωτικά μετά το τατουάζ, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια πληγή. Απαραίτητο είναι να χρησιμοποιείτε μια κρέμα για ευαίσθητα δέρματα, χωρίς άρωμα και με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.