Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σάλος για τον 11χρονο που ντύθηκε Κρίστιαν Γκρέι



Τον γύρο του κόσμου κάνει σήμερα η φωτογραφία του 11χρονου Λίαμ Σόουλς από το Μάντσεστερ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τις εορταστικές εκδηλώσεις της τάξης του, όταν τη μέρα που όλα τα παιδιά μεταμφιέστηκαν στον ήρωα κάποιου λογοτεχνικού βιβλίου, εκείνος εμφανίστηκε μεταμφιεσμένος σε... Κρίστιαν Γκρέι από τις «50 αποχρώσεις του γκρι»!

Το περιστατικό έγινε στο Μάντσεστερ την Πέμπτη, μέρα εορτασμού του βιβλίου (World Book Day), στο πλαίσιο της οποίας σχολεία κάλεσαν τα παιδιά να γιορτάσουν μεταμφιεσμένα σε διάσημους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Ο 11χρονος Λίαμ εμφανίστηκε ντυμένος Κρίστιαν Γκρέι (και κρατώντας ως αξεσουάρ, μάσκα ματιών στο χέρι), γεγονός που δεν είδαν και με τόσο καλό μάτι οι δάσκαλοί του, οι οποίοι του απαγόρεψαν να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της τάξης του και να φωτογραφηθεί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του, χαρακτηρίζοντας τη μεταμφίεσή του «ακατάλληλη.

Η μητέρα του 11χρονου, Νίκι Σόουλς, η οποία είναι και η ίδια δασκάλα, υπερασπίστηκε τη μεταμφίεσή του γιου της, δηλώνοντας στην Manchester Evening News (αργότερα και στην τηλεόραση της ITV δεδομένου ότι το θέμα πήρε διαστάσεις) ότι δεν ήταν χειρότερη από τις μεταμφιέσεις συμμαθητών του σε διαβόητους αιμοσταγείς δολοφόνους της παγκόσμιας λογοτεχνίας: «Με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο, για να μου πουν ότι το ντύσιμο ήταν ακατάλληλο για την τάξη. Εγώ κι η δασκάλα του συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Δυσαρεστήθηκα πολύ όμως που δεν επέτρεψαν στο παιδί να κάνει ό,τι και η υπόλοιπη τάξη του. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν ήρωα, τον οποίο βλέπεις παντού στα media. Μόλις τον είδαν οι συμμαθητές του, ήξεραν αμέσως τι έχει ντυθεί».

«Είναι ένας χαρακτήρας για τον οποίο όλοι συζητούν» συμπλήρωσε ο μικρός Λίαμ. «Εγώ πήγα στο σχολείο ντυμένος Κρίστιαν Γκρέι για πλάκα και για κανένα άλλο λόγο...».

Το θέμα πήρε διαστάσεις όχι μόνο στον αγγλικό Τύπο, αλλά και στα social media, μετά την αναπαραγωγή της είδησης και της φωτογραφίας του 11χρονου μεταμφιεσμένου σε Κρίστιαν Γκρέι. Πλέον έχει ανοίξει μια ευρεία συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι θεμιτό ένας 11χρονος να μεταμφιέζεται σε ένα μυθιστορηματικό ήρωα γνωστό κυρίως για την αδυναμία του στο -σαδομαζοχιστικό- σεξ.

Πολλά είναι τα επικριτικά σχόλια προς τη μητέρα που του επέτρεψε να μεταμφιεστεί στο συγκεκριμένο ήρωα ενός βιβλίου, που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί λογοτεχνικές δάφνες, δεν λείπει όμως κι αυτοί που υπερασπίζονται την απόφασή της, βρίσκοντας σκληρή και υποκριτική τη στάση του σχολείου απέναντι στο παιδί, στη σημερινή εποχή της -συχνά- ανεξέλεγκτης πληροφορίας.