Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Χρήστος Βασιλόπουλος: «Ο πατέρας μου πέθανε στη φυλακή»



Η εμφάνιση του Χρήστου Βασιλόπουλου συνοδεύτηκε από χαρακτηρισμούς όπως το «νέο sex symbol» και «πολλά υποσχόμενος». Τι κι αν έκανε τηλεοπτικές και θεατρικές δουλειές; Τι κι αν όλα έμοιαζαν ότι εξελίσσονται όπως όλοι θα ονειρεύονταν;
 Ο Χρήστος Βασιλόπουλος τα άφησε όλα πίσω του, έφτιαξε τη βαλίτσα του και έφυγε για την Αμερική. Πεντέμισι χρόνια μετά την πρώτη του μέρα ως μόνιμος κάτοικος του Λος Άντζελες, ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε σε περιοδικό και ανάμεσα σε άλλα περιέγραψε τον ρόλο που ονειρεύεται περισσότερο, του πατέρα.

Ένα ρόλο που ο δικός του πατέρας δεν έφερε εις πέρας με τον τρόπο που θα ήθελε ένα παιδί: «Ονειρεύομαι τον εαυτό μου στο ρόλο του “daddy cool”. Θα ήθελα να γίνω ο πατέρας που δεν είχα ποτέ, χωρίς αυτό να ακούγεται δραματικό. Όμως μου έχει λείψει αυτή η παρουσία και νομίζω ότι μέσα από τα παιδιά θα αναπληρώσω αυτό που μου έλειψε και θα γίνω καλύτερος, και άν­θρωπος και ηθοποιός».

Ο πατέρας του Χρήστου Βασιλόπουλο μπαινό­βγαινε στη φυλακή, όπου και πέθανε πριν από τρία χρόνια. Ο ίδιος δεν τον έχει ζήσει: «Ο πατέρας μου μου έμαθε ένα πράγμα, ίσως το πιο σημαντικό: Μέσα από τη ζωή του, μου έδειξε τι δεν πρέπει να γίνω ποτέ. Ήταν πάντα το παράδειγμα προς αποφυγήν. Γι’ αυτό και θα τον αγαπώ πάντα».

Ο ηθοποιός που μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του, εξηγεί πώς λειτούργησε το πρότυπό της σε εκείνον και πώς πρέπει τελικά, να είναι η σύντροφος της ζωής του: «Με έχει επηρεάσει σε κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει η σύντροφός μου. Θα ήθελα να είναι τρυφερή, εργατική, αυτοδημιούργητη και να έχει πυγμή. Να κάνει αυτό που θέλει και να το υπο­στηρίζει. Μου αρέσουν οι γυναίκες που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, αρκεί να μη μου το δείχνουν. Αν δω τσαμπουκά, ξενερώνω. Θέλω να με κοντρολάρουν, χωρίς να μου το δείχνουν. Κι αυτή είναι η μαγκιά των γυναικών».