Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ελένη Φουρέιρα: Γιατί έκρυβα ότι γεννήθηκα στην Αλβανία



Το θέμα της εθνικής καταγωγής της είναι πολυσυζητημένο. Η Ελένη Φουρέιρα, αποφάσισε να μιλήσει γι" αυτήν, χωρίς φόβο, ούτε πάθος, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ανοιχτά ότι γεννήθηκε στην Αλβανία. Κι αν κάτι την έκανε μέχρι τώρα να το κρύβει ήταν ο ρατσισμός που είχε βιώσει στο σχολείο αλλά και όταν ξεκινούσε το τραγούδι, από τις δισκογραφικές.

«Εκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού», δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Kool.

Ο ρατσισμός ήταν κάτι που γνώρισε από μικρή, από τότε που πήγαινε ακόμα σχολείο. «Έχω βιώσει πολύ ρατσισμό και στο σχολείο και όταν πρωτοξεκίνησα το τραγούδι» δηλώνει και συνεχίζει: «Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα… Και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».

Στη φωτογράφηση, που συνοδεύει τη συνέντευξη, η Φουρέιρα ποζάρει αποκαλυπτική και σέξι, σημειώνοντας παράλληλα ότι όπως δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον από την εθνικότητά του, έτσι δεν μπορείς να τον κρίνεις και από την εμφάνισή του.

Τέλος, καταλήγει ότι όσα βίωσε την έκαναν πιο δυνατή. «Δεν με ενοχλεί πια» λέει «γιατί με τη δουλειά μου και την αξία μου απέδειξα ότι όλα αυτά που «φούσκωσε» η τηλεόραση, δεν επηρέασαν καθόλου τον κόσμο. Και δεν έχουν και για μένα, πια, σημασία. Δεν έχει νόημα να είναι κάποιος ρατσιστής».