Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Φώτης Σεργουλόπουλος: Μου άρεσε ο Σεφερλής



«Ο ανταγωνισμός είναι ένας παράγοντας αδρεναλίνης που μου αρέσει πάρα πολύ. Θα ήταν πολύ βαρετό να μην έχεις ανταγωνιστή»
Στην τελευταία του συνέντευξη σε εφημερίδα ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε τόσο για την εντυπωσιακή εκκίνηση του «ΦΜ Live», για τη συνεργασία του με τη Μαρία Μπακοδήμου, αλλά και για τον Μάρκο Σεφερλή και τους ηθοποιούς που βρίσκονται στο «τιμόνι» εκπομπών.

«Φέτος η εκπομπή ανανεώθηκε», σχολίασε όταν ρωτήθηκε για τα υψηλά νούμερα των πρώτων εβδομάδων του φετινού ΦΜ Live και συνέχισε: Έχουμε καινούργιο σκηνικό, ήρθαν δύο νέα πρόσωπα και είναι και το πλήρωμα του χρόνου. Πιστεύω πως ο τηλεθεατής αγαπά κάτι που του γίνεται συνήθεια. Επίσης νομίζω πως η εκπομπή φέτος έχει περισσότερη φρεσκάδα. Ο χρόνος μάς κάνει πιο έμπειρους. Και αφουγκραζόμαστε κάθε χρόνο τι θέλει το κοινό. Το γεγονός πως φέτος παρουσιάζουμε καινούργια πράγματα είναι ολοφάνερο και στις στήλες, αλλά και στην όψη της εκπομπής. Νομίζω πως ποτέ δεν έχω επαναπαυθεί στην τηλεόραση».

Ρωτήθηκε ακόμα για τον νέο παρουσιαστή της πρωινής ζώνης του Mega, Μάρκο Σεφερλή: «Ήταν μια χαρά. Μου άρεσε. Ο Σεφερλής δεν είναι άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό», αλλά και για τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό: «Ο ανταγωνισμός είναι ένας παράγοντας αδρεναλίνης που μου αρέσει πάρα πολύ. Θα ήταν πολύ βαρετό να μην έχεις ανταγωνιστή. Σε όλα αυτά τα χρόνια πάντοτε είχαμε σκληρό ανταγωνισμό απέναντι μας και ποτέ, μα ποτέ, δεν έχουμε υποτιμήσει τον απέναντι. Πάντοτε τον σεβόμασταν. Αλλά, από την άλλη, ούτε μας πιάνει και κάποιο ιδιαίτερο άγχος για τον ανταγωνισμό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι έπειτα από τόσα χρόνια».

Τέλος, μίλησε στην εφημερίδα «Real News» και για τους ηθοποιούς που, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, «παίρνουν τη δουλειά των δημοσιογράφων» κάνοντας εκπομπές (όπως είχε κάνει κάποτε ο ίδιος μαζί με τη Μαρία Μπακοδήμου και τώρα κάνουν ο Μάρκος Σεφερλής και ο Θοδωρής Αθερίδης):
«Δεν ήμασταν οι πρώτοι με τη Μαρία. Πριν από εμάς ήταν η Σοφία Βόσσου, που ήταν τραγουδίστρια, η Ελντα Πανοπούλου, που ήταν ηθοποιός. Ήταν άνθρωποι που κάνανε πρωινό και δεν ήταν κατ" ανάγκη δημοσιογράφοι. Την Ελένη Μενεγάκη στα πρώτα της χρόνια δεν την αφήνανε να κάνει συνεντεύξεις. Απλώς ήταν μια παρουσία και τις συνεντεύξεις τις έκανε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος αν θυμάστε τα πρώτα χρόνια, που η Ελένη έκανε το πρωινό του ΑΝΤ1. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ταλέντο. Δεν ήταν κανένας με... Πούλιτζερ που ήθελε να πάρει την πρωινή ζώνη και του την έπεσαν οι υπόλοιποι λέγοντας "αυτός δεν είναι δημοσιογράφος για να κάνει συνέντευξη" . Η πρωινή εκπομπή θέλει χαρά, κέφι και ανθρώπους που να γνωρίζουν ότι "έχουν κοινό". Ο ηθοποιός επειδή είναι δοκιμασμένος ευθύς εξαρχής ξέρει τι σημαίνει "έχω κοινό". Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, που δεν το διαθέτει κανείς άλλος εκτός από τους ηθοποιούς. Το αποκτούν σιγά -σιγά και οι δημοσιογράφοι».