Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι να κάνεις κάθε ώρα για να χάνεις βάρος όλη μέρα!



Το να χάσεις βάρος δεν έχει να κάνει απλά με το να μάθεις να ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή. Αρκεί να ξέρεις πως κάθε ώρα της ημέρας είναι μία ευκαιρία να κάνεις κάτι που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου. Δες τι μπορείς να κάνεις..

6 π.μ.

Ξύπνα και πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Θα σε γεμίσει και θα κάνει τον οργανισμό σου να κινείται έτσι ώστε να μην φουσκώσεις. Φάε ένα μικρό σνακ που προσφέρει γρήγορους υδατάνθρακες και λίγη πρωτεϊνη όπως είναι μισή μπανάνα και μερικά αμύγδαλα.

Αν έχεις χρόνο πριν πας στη δουλειά σου κάνε και λίγη γυμναστική. Θα αρχίσει να δουλεύει ο μεταβολισμός σου από νωρίς το πρωί και έτσι θα καις περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

7 π.μ.

Κάνε μερικές ασκήσεις στρέτσινγκ στο ντους. Επίσης καλό είναι να φας ένα καλό πρωϊνό που περιλαμβάνει πρωτεϊνες και ίνες - τουλάχιστον 10 γραμμάρια από το καθένα. 

8 π.μ.

Φτιάξε το μεσημεριανό σου για αργότερα το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλή σε λιπαρά πρωτεϊνη, ίνες, φρέσκα λαχανικά και φρούτα για επιδόρπιο.

9 π.μ.

Πάρε ένα μπουκάλι με νερό μαζί σου στο γραφείο και πίνε όσο περισσότερο νερό γίνεται στη διάρκεια της ημέρας.

10 π.μ.

Κάνε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και φάε ένα σνακ μέχρι 150 θερμίδες. 

11 π.μ.

Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να γράψεις στο ημερολόγιό σου όλα όσα έφαγες και τι γυμναστική έκανες μέχρι εκείνη την ώρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις πόσες θερμίδες έχεις ακόμα στη διάθεσή σου.

12 μ.μ.

Πήγαινε μία βόλτα με κάποιον συνάδελφό σου (αν αυτό είναι εφικτό) ή κάνε κάποιες ασκήσεις ποδιών κάτω από το γραφείο σου.

1 μ.μ.

Θυμάσαι εκείνο το μεσημεριανό που είχες ετοιμάσει; Άρχισε να το τρως. Απόλαυσέ το συνοδεύοντάς το με νερό.

2 μ.μ.

Κάνε μερικές ασκήσεις ακόμα για τα πόδια σου την ώρα που δουλεύεις.

3 μ.μ.

Φάε άλλο ένα σνακ για να διατηρήσεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου ψηλά μέχρι το δείπνο. Φρόντισε το απογευματινό σου σνακ να έχει περίπου 150 θερμίδες.

4 μ.μ.

Πιες λίγο πράσινο τσάι. Η καφεϊνη που περιέχει θα σου δώσει λίγη ενέργεια και το τσάι θα αυξήσει τον μεταβολισμό σου.

5 μ.μ.

Προσπάθησε να περπατήσεις όσο περισσότερο γίνεται στην επιστροφή σου από τη δουλειά. Δε θα κάψεις μόνο θερμίδες αλλά θα σου φύγει και το στρες της δουλειάς.

6 μ.μ.

Φτιάξε ένα βραδινό γεμάτο λαχανικά, χαμηλή σε λιπαρά πρωτεϊνη και δημητριακά ολικής άλεσης.

7 μ.μ.

Βούρτσισε τα δόντια σου κάνοντας ταυτόχρονα μερικές ασκήσεις για τα οπίσθιά σου.

8 μ.μ.

Αν θέλεις να χαλαρώσεις μπροστά στην τηλεόραση κάνε μερικές ασκήσεις με βάρη στη διάρκεια των διαφημίσεων.

9 μ.μ.

Ετοίμασε τα ρούχα της γυμναστικής σου για το επόμενο πρωί. Φόρα τις πιτζάμες σου και κάνε και μερικές ασκήσεις γιόγκα για να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο.

10 μ.μ.

Πέσε για ύπνο. Έχει αποδειχτεί πως όταν κοιμάσαι καλά χάνεις περισσότερο βάρος.