Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

10 τρόποι να γίνεις πιο όμορφη χρησιμοποιώντας λεμόνι



Αντί να το βάλεις στο φαγητό, ρίξε λίγο λεμόνι στα μαλλιά, στα νύχια και στο σώμα σου. Κάνει θαύματα.

Μαλλιά, νύχια, δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από τα συστατικά του λεμονιού. Δες πως.

Σώμα
Ανακάτεψε μερικές σταγόνες νερό καρύδας με μερικές σταγόνες λεμόνι και άπλωσε στο σώμα σου. Η καρύδα θα ενυδατώσει το δέρμα σου και το λεμόνι θα το καθαρίσει και θα του δώσει λάμψη.

Μαυρίλες σε αγκώνες - γόνατα
Η μαυρίλα σε αγκώνες και γόνατα, μπορεί να γίνει εύκολα παρελθόν. Κόψε μισό λεμόνι και τρίψτο στα σημεία που βλέπεις πιο σκούρα. Είναι μαγικό!

Σπυράκια
Τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακή δράση, οπότε μπορούν να σε βοηθήσουν να κατατροπώσεις αυτό το ενοχλητικό σπυράκι που εμφανίστηκε ένα ωραίο πρωί στο πρόσωπο σου. Κόψε ένα στη μέση και ρίξε λιγάκι πάνω στο σπυράκι και θα το δεις αμέσως να "μαραίνεται".

Καθαρισμός προσώπου
Βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις τη δική σου λοσιόν καθαρισμού, με λεμόνι φυσικά. Βάλε σε ένα ποτήρι 12 κουταλιές αποσταγμένο νερό, μερικές σταγόνες αιθέριου έλαιο τεϊόδετρου και λίγες σταγόνες λεμονιού. Ανακάτεψε, και χρησιμοποίησε το σα λοσιόν, βάζοντας τη σε βαμβάκι.

Μάσκα αντιγήρανσης
Φρόντισε να φαίνεται και να διατηρείται η επιδερμίδα σου νεανική, κάνονας μια μάσκα με υλικά που έχεις σπίτι σου. Βάλε μια κουταλιά μελιού, μερικές σταγόνες λεμονιού και μια σταγόνα αμυγδαλέλαιο. Άπλωσε στο πρόσωπο σου και άφησε το μίγμα να δράσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε κανονικά.

Λευκά δόντια
Πάρε μια μπατονέτα και άλοιψε τα δόντια σου με μείγμα λεμονιού και baking soda. Μετά βούρτσισε κανονικά και ξέπλυνε. Θα γίνουν πιο λευκά αμέσως.

Φυσικές ανταύγιες
Ξηροδερμία και πιτυρίδα τρέμουν το λεμόνι στα μαλλιά! Εκτός όμως από αυτό, αυτό το κίτρινο διαμάντι της φύσης, μπορεί να χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σου. Αν βγεις μάλιστα και στον ήλιο, τα μαλλιά σου ανοίγουν με φυσικό τρόπο. Ανταύγεις φυσικές.

Νύχια
Ανακάτεψε λεμόνι με λάδι και άπλωσε το στα νύχια σου, αν είναι ξηρά και εύθραυστα ή κίτρινα. Θα δεις διαφορά!

Χείλη
Για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από τα χείλια σου, κάνε απολέπιση με λεμόνι. Άπλωσε το βράδυ μερικές σταγόνες και άσε όλη τη νύχτα. Φυσικά μην το προσπαθήσεις εάν ήδη έχεις πληγές. Επίσης, οι άφθες μπορούν να εξαφανιστούν γρηγορότερα αν βάλεις επάνω λεμόνι.

Τριχόπτωση
Πάρε 3-4 κουταλιές έλαιο καρύδας και πρόσθεσε στον χυμό μισού λεμονιού.  Βάλε το μίγμα μια φορά την εβδομάδα στα μαλλιά σου. Κάντο 2-3 βδομάδες για να δεις αποτέλεσμα.