Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Παντρεύεται ο πρώην; Υπάρχει τρόπος να το χειριστείς με (σχεδόν) ήρεμο τρόπο



Στις σχέσεις υπάρχουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Mια από αυτές είναι και ο γάμος εκείνου με τον οποίο κάποτε ήσουν ερωτοχτυπημένη. Δες βασικές συμβουλές επιβίωσης για να βγεις συναισθηματικά αλώβητη!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούμε για γάμους και (συνήθως) χαιρόμαστε. Αυτό πριν σκάσει η βόμβα και έρθει στα αυτιά η είδηση ότι ο πρώην ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Εντάξει, το είχες αποδεχτεί πως οι δρόμοι σας είχαν χωρίσει. Το είχες καταπιεί πως είχε προχωρήσει εδώ και καιρό με μια άλλη κοπέλα. Μάθαινες, αλλά δεν ήθελες να το πιστέψεις, πως τα πήγαιναν καλά. Αλλά γάμος; Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και απαιτεί δραστικά μέτρα!

Τι να κάνεις:
Ρίξ’ το στη γυμναστική (ή απλά ξεκίνησε κάποιο χόμπι).
Συζήτησε το θέμα με καλούς σου φίλους, οι οποίοι μπορούν να σε συμβουλέψουν χωρίς να γίνουν επικριτικοί για το πώς νιώθεις.
Πήγαινε μια εκδρομή!
Κάνε μια λίστα με όλα τα θετικά της καθημερινότητάς σου και επικεντρώσου σε αυτά.
Συνειδητοποίησε ότι όντως υπάρχουν πολλοί άνδρες εκεί έξω που θα ήθελαν, εάν τους δώσεις την ευκαιρία, να σε κάνουν χαρούμενη (και στην τελική αυτό είναι το ζητούμενο).

Τι να μην κάνεις:
Απέφυγε την κατάχρηση αλκοόλ.
Μην επικοινωνήσεις μαζί του (τηλέφωνο, email, social media κλπ).
Μην εκφραστείς αρνητικά απέναντί του σε κοινούς σας φίλους.
Μην του στείλεις γαμήλιο δώρο!
Μην μπεις στη διαδικασία να συγκριθείς με την τωρινή σύντροφο και να αναρωτηθείς γιατί δεν κατέληξε η δική σας σχέση σε γάμο. Απέφυγε να θυματοποιήσεις τον εαυτό σου. Τις περισσότερες φορές οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με προσωπική απόρριψη αλλά με άλλα, πιο βαθιά θέματα (ανασφάλειες, λάθος timing, ανικανότητα διαχείρισης μιας σχέσης, σύγκρουση με τα στερεότυπα). Ανέκτησε την αυτοπεποίθησή σου και κράτησε απλά μέσα σου τις όμορφες αναμνήσεις.