Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

10 τρόποι για να φορέσετε μία ζώνη



Φαρδιές ή λεπτές, δερμάτινες ή μεταλλικές, σκέτες ή διακοσμημένες, οι ζώνες πάντα κλέβουν την παράσταση.

Φοριούνται πάνω από τα σακάκια, τα παλτό, τα πουλόβερ, ενώ δίνουν έναν πιο σοφιστικέ τόνο στα βραδινά φορέματα, τονίζοντας τη μέση και αναδεικνύοντας τη γυναικεία σιλουέτα.

Για πολλές γυναίκες, η ζώνη είναι ένα ιδιόρρυθμο αξεσουάρ. Ήρθε, όμως, η ώρα να της αφιερώσουμε το χρόνο που της αξίζει ώστε να αναβαθμίσει εύκολα το στυλ μας αλλά και όλο το στήσιμο του σώματος.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 10 διαφορετικούς τρόπους για να φορέσεις μία ζώνη, αλλάζοντας σημαντικά την εμφάνισή σου ώστε να ξεχωρίζεις.

Η ζώνη έρχεται ψηλά στη μέση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φορέσεις μία ζώνη είναι να αναδείξεις τη λεπτή σου μέση, όπως ακριβώς κάνει και η Jennifer Lopez, που επέλεξε μία στενή ζώνη, στα χρώματα του φορέματός της. Η λεπτή ζώνη φοριέται ψηλά στη μέση, εκεί που είναι το στενότερο σημείο της και δημιουργεί στο μάτι την εντύπωση ενός καλοσμιλεμένου κορμού.

Προσθέστε λάμψη στο casual look

Αν και τα πιο χαλαρά τοπ ήταν μόδα τα περασμένα χρόνια, βλέπουμε μία επιστροφή στο πιο glamour casual look, όπως αυτό της Kate Moss. Η ζώνη που έχει συνδυάσει με το χαμηλοκάβαλο τζην προσθέτει έναν μοντέρνο, casual και ταυτόχρονα chic τόνο, που κάνει όλο το σύνολο να δένει αρμονικά. Μία πιο φαρδιά δερμάτινη ζώνη, όπως αυτή της Kate, μπορεί να συμπληρώσει τέλεια ένα τζην με ένα T-shirt.

«Σπάστε» το εμπριμέ

Κάποιες φορές, το εμπριμέ μπορεί να είναι υπερβολικό από μόνο του, αλλά μία μαύρη ή σκουρόχρωμη ζώνη μπορεί εύκολα να «σπάσει» την ένταση, όπως έκανε η Chandra Wilson. Να σημειωθεί πως αυτό το «τρικ» μπορεί να εφαρμοστεί τέλεια σε όλους σχεδόν του σωματότυπους.

Μία ζώνη… κόσμημα!

Επικεντρώστε τα βλέμματα όλων στη μέση σας με μία υπέροχη αγκράφα, που λειτουργεί και ως κόσμημα, όπως έκανε η Katie Aselton. Αν και η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι σίγουρα επίσημη, εσείς μπορείτε να επιλέξετε μία πιο casual αλλά εξίσου εντυπωσιακή αγκράφα και να τη συνδυάσετε με πιο καθημερινό look.

«Δαμάστε» τον όγκο

Τα μεγάλα και φαρδιά πανωφόρια δεν κολακεύουν όλες τις γυναίκες, επομένως για να δημιουργήσετε μία πιο θηλυκή σιλουέτα ένας έξυπνος τρόπος είναι να προσθέσετε μία ζώνη. Η Lauren Sweetser επέλεξε μία ζώνη σε σχέδιο πλεξούδας και τη συνδύασε με ένα T-shirt και μία μονόχρωμη φαρδιά ζακέτα, δίνοντας ταυτόχρονα έναν πιο καθημερινό και κολακευτικό τόνο στο ντύσιμό της.

Τα ετερώνυμα έλκονται

Εάν θέλετε να «δέσετε» μεταξύ τους διαφορετικά κομμάτια στο ντύσιμό σας, τότε η ζώνη μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Αυτό φαίνεται πως έκανε και η Kristin Davis. Το χρώμα της ζώνης δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει με την τσάντα, τα παπούτσια ή τα υπόλοιπα αξεσουάρ, αλλά το σύνολο δείχνει πολύ πιο δεμένο εάν η ζώνη συνδυάζεται (είτε ταιριάζει, είτε δημιουργεί αντίθεση) με ένα από τα βασικά στοιχεία του ντυσίματός σας. Για παράδειγμα, εάν φοράτε μία λευκή μπλούζα, μία μαύρη φούστα και ένα κόκκινο σακάκι, το πιο εύκολο χρώμα που μπορείτε να επιλέξετε για τη ζώνη σας είναι το μαύρο, που συνδυάζεται με τη φούστα.

Επίσημο και casual, δύο σε ένα

Τίποτα δεν μοιάζει πιο chic από έναν συνδυασμό επίσημου και casual, που δημιουργούν ένα μοναδικό στυλ. Για παράδειγμα, η Kristen Stewart διάλεξε ένα μίνι στενό φόρεμα με παγιέτες και το συνδύασε με μία απλή καφέ δερμάτινη ζώνη.

Εσύ και οι καμπύλες σου

Φορέστε μία ζώνη στη μέση και δημιουργήστε την ψευδαίσθηση μίας σιλουέτας με καμπύλες, όπως έκανε η LuAnn de Leseeps, που επέλεξε ένα στενό, αυστηρό φόρεμα. Το στυλ αυτό είναι ιδανικό για όσες έχουν μονοκόμματη ή καθόλου μέση.

Εξισορρόπηση της σιλουέτας

Δεν είναι απαραίτητο όλες οι ζώνες να φοριούνται στη μέση. Πάρτε για παράδειγμα την Stacy Bendet, που επέλεξε μία γλυκιά και εκλεκτική εμφάνιση, αποτελούμενη από μία σούπερ μίνι φούστα, την οποία συνδύασε με μία ζώνη χαμηλά στους γοφούς. Η ζώνη χαμηλά στους γοφούς, είτε είναι συνδυασμένη με τουνίκ, είτε με κάποια φούστα ή φόρεμα, μακραίνει στο μάτι τον κορμό και δίνει στις γυναίκες με μικρή μέση την ψευδαίσθηση μίας ισορροπημένης σιλουέτας.

Rock your style

Πάρτε για παράδειγμα την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama, που καταφεύγει αρκετά συχνά σε αυτό το τρικ. Η δερμάτινη ζώνη με τα τρουκ δίνει την ροκ εκείνη νότα που όλες κρύβουμε λίγο πολύ μέσα μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, αποφεύγουμε οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ μπορεί να έχει τρουκ, γιατί τότε πλησιάζουμε στα όρια της υπερβολής.