Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

6 αμαρτίες που δεν αφήνουν την επιδερμίδα σου να ηρεμήσει!



Φόρα αντηλιακό, βγάλε το μακιγιάζ σου πριν κοιμηθείς, ενυδατώσουν και πιες πολύ νερό.. αυτά είναι μερικά από τα βασικά beauty tips που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ. Υπάρχουν, όμως, και άλλες 6 beauty συνήθειες που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητά σου. Δες ποιες είναι αυτές..

1. Κόψε τα χάπια

Γνωρίζεις πολύ καλά πως η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και των νυχιών σου και μάλιστα πολλές φορές πιο σημαντικό ρόλο και από τα ίδια τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς. Οι ειδικοί λένε πως είναι πολύ πιο καλό για τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου να τρώς τις βιταμίνες σου από το να τις παίρνεις σε μορφή χαπιών και συμπληρωμάτων διατροφής. Το υποσχόμαστε! Θα δεις τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου!

2. Τίμησε τα καλά λιπαρά

Οι τροφές που περιέχουν Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά δεν κάνουν καλό μόνο στην υγεία μας. Αναζωογονούν τα κύτταρά μας και θεραπεύουν την επιδερμίδα μας, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, την ελαστικότητα και μειώνουν την ακμή, τις κοκκινίλες, την ψωρίαση και τα περισσότερα δερματικά προβλήματα. Βάλε, επομένως, στη διατροφή σου τα πράσινα λαχανικά, το αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια που περιέχουν λιπαρά.

3. Μακριά από τα πολλά οξέα

Αν θέλεις ένα καθαρό νεανικό δέρμα τότε πρέπει να τρως τροφές πλούσιες σε πράσινα λαχανικά, εποχιακά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Επίσης πρέπει να μένεις μακριά από τη ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές.

4. Μην το παρακάνεις με τα προϊόντα

Μπορεί να είναι καλό να χρησιμοποιείς κάποια προϊόντα ομορφιάς αλλά μην το παρακάνεις με αυτά. Τα πολλά σέρουμ, οι πολλές κρέμες, τα primer και τα gel δεν κάνουν πάντα καλό. Πολλές φορές το καλύτερο είναι να βάζεις μόνο τα απαραίτητα.

5. Μην το παρακάνεις με το αλάτι

Το πολύ αλάτι αφυδατώνει την επιδερμίδα σου, σε φουσκώνει, μπορεί να σου δημιουργήσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, να ξηράνει την επιδερμίδα σου και να οδηγήσει στο να παράγονται περισσότερα έλαια από το σώμα σου με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό να γεμίζεις σπυράκια.

6. Μη μένεις ακίνητη

Η συχνή γυμναστική έχει τόσα πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, θρέφει τα κύτταρα του σώματός σου, διώχνει μακριά τις τοξίνες (λόγω του ιδρώτα) και βοηθάει στο να αποβάλεις το άγχος από τη ζωή σου.