Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη!



Άλλαξε τις καθημερινές σου συνήθειες στο μακιγιάζ και αφαίρεσε χρόνια από την εμφάνισή σου!

Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους περιποίηση και συγκεκριμένο τρόπο που βάφονται, που με τα χρόνια γίνεται μια απλή συνήθεια. Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές έχουν καταλήξει σε αυτή την καθημερινή “συνήθεια” από αρκετά νεαρή ηλικία και δυσκολεύονται να την αλλάξουν με τα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, οι τάσεις αλλάζουν διαρκώς, τα χρώματα και τα στυλ διαφοροποιούνται, ενώ ταυτόχρονα τα προϊόντα και οι τεχνικές εφαρμογής εξελίσσονται. Εσύ γιατί να μένεις πίσω και να εφαρμόζεις τάσεις και τεχνικές που σου προσθέτουν -αντί να σου αφαιρούν- χρόνια;

Ο make up artist Αντώνης Παπασταύρου σου αποκαλύπτει τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο καθημερινό τους μακιγιάζ, καθώς και τους τρόπους που μπορείς να τα διορθώσεις.

1.Υπερβολική ποσότητα concealer

Όταν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα concealer από αυτή που χρειάζεται το μάτι σου το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από το επιθυμητό. Η επιπλέον ποσότητα αρχίζει να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία και τονίζει ή δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το μάτι. Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια δείχνουν κουρασμένα.

Tip: Τοποθέτησε ταμποναριστά λίγη ποσότητα concealer στον έσω και έξω κανθό του ματιού. Απόφυγε να βάλεις μεγάλη ποσότητα στο κέντρο του ματιού, από την κάτω πλευρά.

2. Σκούρα απόχρωση foundation

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν foundation σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτήν του δέρματός τους, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει σκοτεινό και θαμπό. Το δέρμα χάνει τη φρεσκάδα, τη δροσιά και τη φωτεινότητά του.

Tip: Επίλεξε απόχρωση ίδια με το δέρμα σου ή μισό τόνο πιο ανοιχτή. Στη δεύτερη περίπτωση καλό είναι να σκουραίνεις με terracotta τα κόκκαλα του προσώπου για να τονίσεις την τρισδιάστατη μορφή του προσώπου σου.