Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φτιάξτε μόνες άλατα μπάνιου για ενυδάτωση και απολέπιση



Έχετε νιώσει ότι ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός να κάνετε κάτι για σας;

Η ελληνίδα μάνα και νοικοκυρά προλαβαίνει πάντα να μαγειρέψει, να πλύνει, να πάει τα παιδιά στο σχολείο, να τα διαβάσει όταν σχολάσουν, να τα συνοδεύσει στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Όλα τα καταφέρνει αυτή η γυναίκα εκτός από το να αφιερώσει λίγο χρόνο παραπάνω στον εαυτό της. Ένας ευχάριστος και εγγυημένος τρόπος χαλάρωσης μετά από μια γεμάτη μέρα είναι το ζεστό μπάνιο. Αλλά όχι τόσο απλό μπάνιο όσο ακούγεται. Συμπληρώστε με αρωματισμένα άλατα που θα έχετε φτιάξει μόνες με υλικά της κουζίνας σας. Μια αίσθηση επαγγελματικού σπα στο σπίτι σας.

Υλικά για ένα μεγάλο βάζο
? του φλυτζανιού νιφάδες βρώμης
μισή κούπα χοντρό αλάτι
? του φλυτζανιού αλάτι Ιμαλαΐων
2 κουταλιές φύλλα πράσινου τσαγιού
2 κουταλιές χαμομήλι αποξηραμένο

Εκτέλεση
Σε έναν ηλεκτρικό πολυκόφτη αλέστε αρχικά τις νιφάδες βρώμης μαζί με το τσάι και το χαμομήλι. Χτυπήστε τα όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Τέλος ανακατέψτε σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας κουτάλας το αλάτι Ιμαλαΐων και το χοντρό θαλασσινό αλάτι. Φυλάξτε σε βαζάκι και κάθε φορά που θέλετε να χαλαρώσετε βάλτε δυο κουταλιές από το μείγμα στο ζεστό σας μπάνιο.

Είδατε πόσο εύκολα φτιάξατε τα δικά σας αφρώδη άλατα; Το μαγικό αυτό μείγμα που βάλατε στο βαζάκι, μόλις έρθει σε επαφή με το νερό θα σας προσφέρει μυική χαλάρωση και ευεξία. Θα μειώσει το πρήξιμο του σώματος, θα αφαιρέσει τοξίνες και νεκρά κύτταρα. Χαλαρώστε και απολαύστε το μπάνιο σας λοιπόν με την πολυτέλεια που σας αξίζει, αλλά χωρίς έξοδα. Extra tip: Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τα άλατα που φτιάξατε για ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο.