Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δείτε τη Lady Gaga το 2006 πριν ακόμα γίνει είδωλο της ποπ! (Βίντεο)



Πως ήταν η Στεφάνι Τζερμανότα πριν γίνει Lady Gaga;

Βιογραφικο
Η Lady Gaga γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986 στη Νέα Υόρκη και ο πατέρας της έχει ιταλική καταγωγή.Το πραγματικό της όνομα είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta, ενώ το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, με το οποίο έγινε γνωστή, αποτελεί αναφορά στο τραγούδι των Κουίν "Radio Ga-Ga".Στη μουσική έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες της ποπ, όπως η Μαντόνα και ο Μάικλ Τζάκσον και καλλιτέχνες της ροκ όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι Queen. Έχει πουλήσει 25 εκατομμύρια albums παγκοσμίως και πάνω από 90 εκατομμύρια singles.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ταλαντούχο, έξυπνο και χαρισματικό άτομο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε όλο τον πλανήτη να ασχολείται μαζί της και που έχει τόσα εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο.

Δισκογραφία

Born This Way
Στις 23 Μαΐου 2011 κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος με τίτλο Born This Way το οποίο έκανε ντεμπούτο σε κάθε χώρα παγκοσμίως μέσα στο top 5 πουλώντας την πρώτη εβδομάδα στην Αμερική πάνω από 1.000.000 αντίτυπα και παγκοσμίως πάνω από 2.500.000. Η ίδια η Lady Gaga χαρακτήρισε το συγκεκριμένο δίσκο ως τον καλύτερο της καριέρας της. Το πρώτο single του δίσκου Born This Way" κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2011 και μέσα σε λίγες ώρες έγινε no 1 στο "iTunes" σε όλες τις χώρες παγκοσμίως και σε άλλα επίσημα charts έφτασε στην πρώτη θέση σε 19 χώρες.

ARTPOP
Ο δίσκος Artpop (τυποποιημένος ως ARTPOP) είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ από την Lady Gaga. Το πρώτο single με το όνομα "Applause" κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου του 2013 και το βίντεοκλιπ του "ανέβηκε" στο youtube στις 19 Αυγούστου κάνοντας πρεμιέρα στην εκπομπή Good Morning America. Έκανε εμπορική επιτυχία και έγινε το 12ο single της Lady Gaga που μπήκε στο top ten τον Η.Π.Α φθάνοντας στη θέση #4 της κατάταξης του Billboard Hot 100.

Βραβέυσεις
Η τραγουδίστρια απέσπασε δύο Γκράμι το 2010 και τρία το 2011 ενώ έχει προταθεί συνολικά δώδεκα φορές για το εν λόγω βραβείο. Ειδικότερα με το The Fame κέρδισε Γκράμι στην κατηγορία καλύτερο ηχογράφημα χορευτικής μουσικής και καλύτερο άλμπουμ με ηλεκτρονική ή χορευτική μουσική, για το Bad Romance κέρδισε το Γκράμι της Καλύτερης γυναικείας pop ερμηνείας , για το The Fame Monster Γκράμι καλύτερου pop άλμπουμ και τέλος καλύτερου μουσικού βιντεοκλίπ (Best Short Form Music Video) για το βίντεο κλιπ του Bad Romance.

Το Φεβρουάριο του 2010 βραβεύτηκε στα βρετανικά μουσικά βραβεία (διεθνούς πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, της διεθνούς τραγουδίστριας της χρονιάς και του καλύτερου άλμπουμ -για το The Fame- από διεθνή καλλιτέχνη).

Το Σεπτέμβριο του 2010 η Lady Gaga βραβεύτηκε στα MTV Video Music Awards κερδίζοντας 9 βραβεία από τις 13 υποψηφιότητες (περισσότερες από κάθε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία των βραβείων στον ίδιο χρόνο) που είχε. Στα 9 αυτά βραβεία βρέθηκε και το βραβείο για το καλύτερο video της χρονιάς, το οποίο κέρδισε με το video clip Βad Romance. Συνολικά έχει κερδίσει 14 βραβεία MTV Video Music Awards.
Επίσης έχει βραβευτεί με 8 MTV Europe Music Awards,3 Much Music Awards,3 BRIT Awards.

Δείτε τα βίντεο: