Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

7 μύθοι της ομορφιάς καταρρίπτονται



Μήπως κάποιες συνήθειες τις έμαθες λάθος;

Είναι αλήθεια πως όταν βγάζετε με το τσιμπιδάκι μία άσπρη τρίχα, εμφανίζονται περισσότερες; Ότι η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια; Ότι οι διεσταλμένοι πόροι μειώνονται; Ότι η ψαλίδα θεραπεύεται; Όχι! Καιρός να σταματήσουμε τις ανακρίβειες που διαδίδονται από γενιά σε γενιά και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Μύθος 1: Όταν ξεριζώνουμε μια λευκή τρίχα, αυτή μας εκδικείται... και γεννάει περισσότερες.
Οι θύλακες που βγάζουν λευκές τρίχες δεν πολλαπλασιάζονται αν αφαιρέσουμε μια με το τσιμπιδάκι. Ωστόσο, αυτό που πετυχαίνετε, είναι να καταστρέψετε τον θύλακα. Για να ξεφορτωθείτε μία-δυο λευκές τρίχες, κόψτε τις με ένα ψαλιδάκι.

Μύθος 2: Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια
Δεν ισχύει. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: Σε κάποιους οργανισμούς, η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα επηρεάζει τους σμηγματογόνους αδένες. Αν έχετε έτσι κι αλλιώς τάσεις λιπαρότητας, αυτή η διαδικασία οδηγεί στην εμφάνιση περιστασιακών ατελειών, όπως σπυράκια. Άρα η σοκολάτα δεν είναι απαραίτητα ο ένοχος, αλλά όλες οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Μύθος 3: Οι διεσταλμένοι πόροι της επιδερμίδας μειώνονται
Μπορείτε να τους συσφίξετε, όχι να τους μειώσετε, γιατί απλούστατα δεν αλλάζει η δομή της επιδερμίδας. Για να φαίνονται λιγότερο, χρησιμοποιείτε συχνά απολεπιστικές συνθέσεις με άργιλο και ειδικά σέρουμ που εξυγιαίνουν σε βάθος και τους συσφίγγουν.

Μύθος 4: Το καθημερινό μακιγιάζ βλάπτει την επιδερμίδα
Τα μέικ απ βελτιώνουν ολοένα τη σύνθεσή τους, σε σημείο που περιποιούνται την επιδερμίδα. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, αντηλιακά φίλτρα, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά που μόνο καλό κάνουν στην επιδερμίδα. Αυτό όμως που την καταστρέφει είναι η έλλειψη του καθαρισμού. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωϊ και βράδυ και εκείνο θα σας ευγνωμονεί για πάντα.

Μύθος 5: Τα μαλλιά συνηθίζουν το ίδιο σαμπουάν
Αν βλέπετε ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει θαμπά, ξηρά ή ταλαιπωρημένα, μπορεί να φταίνε ένα σωρό άλλοι παράγοντες (ορμονικοί, προϊόντα styling, κατάχρηση σεσουάρ, κακή διατροφή, στρες) σίγουρα όμως δε φταίει το σαμπουάν. Καλό είναι να το αλλάζουμε πού και πού, όχι γιατί δεν «δουλεύει» αλλά για να μην το βαρεθείτε.

Μύθος 6: Η ψαλίδα θεραπεύεται
Όταν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει... λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την τρίχα. Ο πιο δραστικός τρόπος να αντιμετωπίσετε την ψαλίδα είναι το ψαλίδι  αλλά μπορείτε να προλάβετε την επανεμφάνισή της- και να εμποδίσετε τη δημιουργία της- βάζοντας ειδικά σέρουμ στις άκρες και χρησιμοποιώντας ενυδατικές μάσκες.

Μύθος 7: 100 βουρτσίσματα κάνουν τα μαλλιά δυνατά και λαμπερά
Αυτό ίσχυε πριν από έναν αιώνα, όταν οι γυναίκες είχαν μαλλιά μέχρι τη μέση και τα έπιαναν μονίμως. Ωστόσο: Τα απαλά βουρτσίσματα, όντως κάνουν καλό, γιατί διανέμουν τα φυσικά έλαια κατά μήκος της τρίχας, ενυδατώνοντάς την, και διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού. Πέντε με έξι βουρτσίσματα είναι αρκετά.