Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σημάδια που δείχνουν πως είστε “εθισμένοι” στα ταξίδια



Μήπως είστε εθισμένοι με τα ταξίδια στις ΗΠΑ, τα εξωτικά μέρη ή την Ασία; Μπορεί ο «εθισμός» για τους ξένους πολιτισμούς να είναι γλυκός, αλλά συχνά καταρρίπτεται μπροστά στη θέα του ΑΤΜ της τράπεζας. Η πλειοψηφία, βέβαια, ομολογεί ότι μετά το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό… δεν υπάρχει γυρισμός! 
Παρακάτω θα βρείτε τα σημάδια που μαρτυρούν ότι είστε από τα άτομα που δεν βλέπουν τις πτήσεις και τη γνωριμία με άγνωστους λαούς ως μια επιλογή, αλλά ως μια αναγκαία παρόρμηση.
«Μετά από την εμπειρία ενός ταξιδιού είναι δύσκολο να «κατεβάσετε» ταχύτητα και να επιστρέψετε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κάθε φορά που επιτυγχάνετε τον στόχο μιας εκδρομής, το σώμα διακατέχεται από μια ισχυρή αίσθηση ικανοποίησης. Ωστόσο, γρήγορα το μυαλό σας θα φτάσει στο σημείο να αναζητήσει την επόμενη χώρα – στόχο», αναφέρει ο ψυχολόγος dr. Art Markman από το University of Texas στο Austin.

Τα 20 σημάδια που προδίδουν «εθισμό» στα ταξίδια
1. H βαλίτσα σας δεν είναι ποτέ εντελώς άδεια, ενώ παράλληλα είστε σε θέση να την πακετάρετε, ακόμα και εάν πρόκειται για 10 μέρες, μέσα σε… πέντε λεπτά!
2. Δουλεύετε μόνο και μόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα για το επόμενο ταξίδι στη Μαλαισία ή το Περού.
3. Έχετε περισσότερους φίλους στο εξωτερικό από ό,τι στην πατρίδα σας.
4. Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι, ενώ ακόμα δεν έχετε πατήσει το πόδι σας στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
5. Έχετε περισσότερα μίλια… στον ουρανό παρά στο αυτοκίνητό σας!
6. Το δωμάτιό σας είναι γεμάτο αναμνηστικά από την Ταϋλάνδη, την Αμερική, την Ασία κ.α. και οι τοίχοι είναι γεμάτοι με χάρτες αντί για πίνακες και καθρέπτες.
7. Πιάνετε τον εαυτό σας να μετατρέπει το ευρώ… σε λίρες, δολάρια ή γιεν, ενώ παράλληλα το πορτοφόλι σας είναι γεμάτο ξένα νομίσματα.
8. Σας πιάνει πανικός μόνο και μόνο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να μείνετε σε μια χώρα για όλο το υπόλοιπο της ζωής σας. Άλλωστε, το γνωστό και ως “Bucket list” σας περιέχει μέσα εμπειρίες που εκπληρώνονται μόνο σε απομακρυσμένες χώρες.
9. Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε χωρίς τον ήχο και τις δονήσεις από τους κινητήρες του αεροσκάφους.
10. Παρακολουθείτε παθιασμένα το “Travel Channel” και το “House Hunters International” και χάνεστε μέσα στα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ.
11. Φοράτε διαρκώς t-shirts με στάμπες ή ονόματα ξένων χωρών.
12. Στην ερώτηση «ποια είναι τα χόμπι σας;» είστε σε θέση να απαντήσετε με ό,τι σχετίζεται με τη λέξη «ταξίδι».