Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κι όμως! Το κατακάθι του καφέ μπορεί να φανεί χρήσιμο. Δες που!



Δείτε έξι έξυπνες ιδέες χρήσης για το κατακάθι που έμεινε στο φλιτζάνι σας
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως το κατακάθι από το καφέ χρησιμοποιείτε από την... καφετζού, που το διαβάζει για να πει σε κάποιον την μοίρα του. Υπάρχουν όμως έξι ακόμα πιο αποτελεσματικοί λόγοι, για να μην πλύνεις το φλιτζάνι και να χρησιμοποιήσεις το κατακάθι.

1. Φυσική απολέπιση στο δέρμα
Αναμείξτε το κατακάθι με λίγο λάδι καρύδας και λίγη μαύρη ζάχαρη. Κάντε απαλό μασάζ στο σώμα και ξεπλύνετε..

2. Κοπριά για τα φυτά
Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ ως κοπριά για τα τριαντάφυλλα, τις αζαλέες, τις ορτανσίες και τις καμέλιες. Προσφέρει φυσική οξύτητα στα φυτά και επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

3. Απομακρύνετε τα μυρμήγκια
Ψεκάστε με το κατακάθι του καφέ γύρω από τις περιοχές που τα βλέπετε συνήθως να περπατάνε και πείτε «αντίο» στα ενοχλητικά μυρμήγκια.

4. Βάψτε τα πασχαλινά αυγά
Ρίξτε κατακάθι σε ζεστό νερό και βράστε στη συνέχεια τα αυγά σας. Θα πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα, ενώ είναι απόλυτα οικολογικός τρόπος βαφής χωρίς χημικά.

5. Για αρωματικά... σιφώνια!
Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίξτε πού και πού κατακάθια του καφέ και μετά αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.

6. Για χέρια που δεν μυρίζουν!
Αν τα χέρια ας μυρίζουν άσχημα, μαζί με το σαπούνι ρίξτε και λίγο κατακάθι καφέ. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας.