Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό



Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.

Είναι ιδανική λύση ως βάση για τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου αλλά φυσικά λειτουργεί και μόνο του. Επίσης, λεπτά φύλλα τσιμεντοσανίδας είναι διαθέσιμα για χρήση σε κάποιες επιφάνειες με ιδιαιτερότητες, είτε κατασκευστικές είτε διακοσμητικές.

Επιπλέον, μπορείτε να το επιλέξετε για την αδιαβροχοποίηση της οροφής κάτω από τα κεραμίδια της στέγης. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό στην ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων, ακόμη και έπειτα από παρατεταμένη έκθεση στην υγρασία και στο νερό.

Μερικοί προτιμούν την εγκατάσταση τσιμεντοσανίδας ως εξωτερικό φινίρισμα, ώστε να προστατεύει τα σπίτια τους από τις καιρικές συνθήκες. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση απαιτεί ειδικά στηρίγματα στους τοίχους όπου επάνω τους θα τοποθετηθούν τα μπλοκ με ασφάλεια.

Η μεταφορά των μπλοκ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό το project, γι” αυτό βεβαιωθείτε για την ποσότητα που χρειάζεστε ώστε να μη χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία και να ξαναχρεωθείτε. Αυτή η διαδικασία θυμίζει λίγο τα τσιμεντένια μπλοκ που αποτελούν την κατασκευή ενός προκατασκευασμένου σπιτιού.

Για διακοσμητική λύση ή απλώς για ενίσχυση της υπάρχουσας κατασκευής η διαδικασία είναι πιο εύκολη. Για κάποιον που έχει εμπειρία σε κατασκευαστικές δουλειές και με τη βοήθεια μερικών εξειδικευμένων τεχνιτών η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί γρήγορα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να φοράτε πάντα προστατευτική μάσκα και γάντια.

Μόλις παραλάβετε και μεταφέρετε τα μπλοκ, θα πρέπει να ανοιχτούν τρύπες στα σημεία όπου είναι απαραίτητο, τοποθετείτε τα μπλοκ επάνω στον τοίχο και στη συνέχεια ξεκινά η συνδεσμολογία τους. Πάντα από το κέντρο προς τα έξω για να μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα και με ασφάλεια.

Αν και το κόστος μιας τέτοιας ιδέας δεν είναι ακριβώς ανώδυνο, προσφέρει ηχομόνωση, θερμομόνωση και αδιαβροχοποίηση που μακροπρόθεσμα θα το εκτιμήσετε και θα κάνετε απόσβεση της επένδυσής σας και με το παραπάνω.