Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ζημιές



Πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις: «Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και τον εμπαιγμό»

Πέντε μήνες σχεδόν μετά την απόλυτη καταστροφή στη Θεσσαλία ελάχιστα είναι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ οι αποζημιώσεις είναι ψίχουλα καθώς οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, καταγγέλλει με επιστολή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.



Κακοκαιρία: Πάγωσαν ποτάμια, έσπασαν ανεμογεννήτριες

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του «Ηφαιστίωνα» στις περισσότερες περιοχές της χωράς.

Η κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά άφησε πίσω της και μοναδικά φαινόμενα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν ποτάμια και λιμάνια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν από δέντρα μέχρι... ανεμογεννήτριες στο πέρασμά τους.

Πάγωσαν ποτάμια στην Ήπειρο



Σεισμός Αθήνα: Κλειστά τα Μουσεία – Σε ποια μνημεία έχουν γίνει ζημιές

Ο σεισμός κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες και με ευθύνη των Γενικών Διευθυντριών Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων συγκεντρώνονται οι αναφορές για την καταγραφή των τυχόν ζημιών.

Μία πρώτη εικόνα έχει ως εξής:



Χαλκιδική: Αγώνας δρόμου για τις ζημιές της φονικής κακοκαιρίας

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε το υπουργείο τουρισμού στο δικτυακό του τόπο, δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πώς δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους.



Επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice»

Περίπου δεκαπέντε άτομα επιτέθηκαν σήμερα στα γραφεία της «Athens Voice», στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα άτομα αυτά προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.



Τέσσερις τραυματίες και ζημιές σε 100 σπίτια στην Αλβανία από σεισμικές δονήσεις

Έξι σεισμικές δονήσεις μέσα σε διάστημα δύο ωρών –ο πρώτος 5,3 βαθμών– έπληξαν το Σάββατο την νοτιοανατολική Αλβανία, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και 100 σπίτια να υποστούν ζημιές, τόνισαν οι Αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.