Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το Υπ.Υγείας ανακοινώνει, ότι δεν υπάρχει ο φάκελος της άτυχης Μελίνας



Ο φάκελος της μικρής Μελίνας από τη Νεάπολη Λασιθίου δεν χάθηκε γιατί δεν υπήρξε ποτέ.

Κι όμως, σε αυτή την απίστευτη παραδοχή προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε για να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι ο φάκελος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση του 4χρονου κοριτσιού, που είχε πεθάνει στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, «χάθηκε».

Την «εξαφάνιση» του φακέλου επιβεβαίωσαν νωρίτερα πηγές από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τονίζοντας πως η υπόθεση έχει μείνει στον «πάγο». Ωστόσο, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση για να διαβεβαιώσει πως ο φάκελος δεν μπορεί να χάθηκε, γιατί ακόμη δεν υπάρχει!

Το υπουργείο αναφέρει πως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, είναι ακόμα σε εξέλιξη, οπότε, «δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, δεν ευσταθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και συνεπώς δεν υπάρχει φάκελος».

Μάλιστα, το υπουργείο σημειώνει ακόμη πως η υπόθεση αυτή, «δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή της αναισθησιολόγου, Νεκταρίας Πολάκη, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη».