Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τρία ευρώ την ημέρα για καρέκλα σε νοσοκομείο!



Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στο πρώην 409 Νοσοκομείο της Πάτρας όπου στεγάζονται κλινικές του ΓΚΝ Άγιος Ανδρέας.

Στο νοσοκομείο το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις ντροπές του εθνικού συστήματος υγείας λόγω της παλαιότητάς του αλλά και των συνθηκών που επικρατούν εκεί σε σχέση με τη νοσηλεία σθενών αλλά και την παραμονή συνοδών, εφαρμόζονται πλέον λογικές που είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, εξαφανίστηκαν οι καρέκλες από τους θαλάμους των ασθενών με αποτέλεσμα οι συγγενείς όσων νοσηλεύονται να είναι υποχρεωμένοι να φέρουν καρέκλες από το σπίτι τους. Αποκορύφωμα της διάλυσης του συστήματος στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελεί το περιστατικό που καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν συγγενής ασθενούς ζήτησε καρέκλα, για να του δοθεί η απάντηση πως καρέκλες δεν υπάρχουν . Μάλιστα του έδωσαν τηλέφωνο ιδιώτη προκειμένου να προμηθευτεί καρέκλα αν επιθυμεί. Σε επικοινωνία που είχε ο συνοδός του ασθενούς με τον ιδιώτη τον πληροφόρησε πως μπορούν να του ενοικιάσουν καρέκλα έναντι 3 ευρώ την ημέρα για όσο διάστημα την χρειαστεί.