Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τεστ εγκυμοσύνης από το μέλλον



Τα τεστ εγκυμοσύνης εκσυγχρονίζονται. Από την ούρηση στο στικ και την αγωνία να φανεί η πολυπόθητη - ή όχι - γραμμούλα, φθάσαμε σε ένα τεστ, που στέλνει τα αποτελέσματά του στο κινητό μας τηλέφωνο. Ελαφρώς πιο πολύπλοκη η διαδικασία, αλλά, αν μη τι άλλο, στο πνεύμα της εποχής.

Το First Response Pregnancy PRO, όπως ονομάζεται, συνδέεται άμεσα με το smartphone μέσω bluetooth και πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες στην Αμερική. Η εταιρία Church & Dwight, που το έφτιαξε, υποστηρίζει ότι μειώνει το άγχος της γυναίκας ενώ περιμένει το αποτέλεσμα του τεστ, καθώς της δίνει την ευκαιρία να ξεχνιέται, έχοντας πρόσβαση σε εφαρμογή με πληροφορίες περί εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, μπορεί να πατήσει τα εξής κουμπιά:

"Ηρέμησέ με". To περιεχόμενο είναι χαλαρωτικό, ώστε να διώχνει το άγχος

"Εκπαίδευσέ με". Περιεχόμενο με πληροφορίες για τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη

"Διασκέδασέ με". Βίντεο και περιεχόμενο που αποσπούν την προσοχή και ψυχαγωγούν

Οι χρήστες εισάγουν κάποιες προσωπικές πληροφορίες στην εφαρμογή. Γίνεται αντίστροφη μέτρηση των 3 λεπτών, που απαιτούνται για να ανιχνευθούν τα επίπεδα των ορμονών στο δείγμα των ούρων της. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εμφανίζεται το «ναι» ή το «όχι» και καταγράφεται στα μητρώα του τεστ, στα οποία η γυναίκα έχει πρόσβαση. Η εφαρμογή δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να υπολογίσει η γυναίκα - που είχε θετικό αποτέλεσμα - την εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού, να καταγράφει τα ραντεβού με τον γιατρό της, καθώς και να παρακολουθεί την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Το εν λόγω τεστ κοστίζει περίπου όσο ένα απλό τεστ εγκυμοσύνης και η εφαρμογή θα παρέχεται δωρεάν.