Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» αύριο



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχουν προγραμματίσει για αύριο Τρίτη στις 8:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Διεκδικούν  προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, καταβολή αυξημένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, απρόσκοπτη χορήγηση χρωστούμενων αδειών και ρεπό και πληρωμή των οφειλομένων των εργολαβικών εργατών. 

Το προσωπικό διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων, για τον «για τον οικονομικό στραγγαλισμό του νοσοκομείου» και για την «παντελή έλλειψη» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Παράλληλα, την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» θα συμμετάσχουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο αποφάσεων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Επίσης, η ΟΕΝΓΕ, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας και των Κέντρων Υγείας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι το πέρας του ωραρίου και παράσταση στο Υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας.