Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ποιες είναι οι τροφές-αντίδοτα στο στρες



Η διατροφή κατά του στρες είναι, στην πραγματικότητα, η υιοθέτηση μιας υγιεινής ισορροπημένης δίαιτας μέσω σωστών επιλογών τροφίμων...

Η τακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική, καθώς μπορεί να προωθήσει την παραγωγή των ενδορφινών (φυσικών βελτιωτικών της διάθεσης) και να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση.

Ποιες είναι οι τροφές-αντίδοτα στο στρες

Φρούτα και λαχανικά
Πολύ καλές πηγές βιταμινών και αντιοξειδωτικών συστατικών, βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται στον οργανισμό λόγω στρες. Εξασφαλίστε τουλάχιστον 5 μερίδες ημερησίως.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Ιδανικό σνακ σε περίπτωση που αισθάνεστε κουρασμένοι και ευερέθιστοι. Είναι πολύ πιθανό να έχουν πέσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Οι υδατάνθρακες από τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, απορροφούνται αργά από τον γαστρεντερικό σωλήνα, παρέχοντας στον οργανισμό ενέργεια σε αργό ρυθμό, ώστε να μπορεί να την χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Λιπαρά ψάρια

Βάλτε στο πρόγραμμα τον σολομό, τη σαρδέλα και το σκουμπρί. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες.

Ξηροί καρποί
Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα (π.χ. μαγνήσιο), που έχουν την ικανότητα να χαλαρώνουν τους μυες, να προλαμβάνουν τις αρρυθμίες και να διευκολύνουν τον ύπνο.

Άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγό, άπαχο κρέας και πουλερικά
Εξασφαλίζουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα και ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο, για γερά νεύρα και υγιές μυϊκό σύστημα.

Νερό
Το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό για να είστε σε καλή φόρμα. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, αυτό προκαλεί εκνευρισμό, κούραση και αδυναμία συγκέντρωσης.