Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πάσχουν από την επώδυνη προγηρία, αλλά δεν έχουν πάψει να ελπίζουν



Το δέρμα τους έχει γεράσει, ρυτίδες έχουν γεμίσει τα πρόσωπά τους και ο πόνος στις αρθρώσεις έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του.

Δυο αδελφάκια από την Ινδία, ο 18 μηνών Keshav Kumar και η 7χρονη αδελφή του Anjali Kumari είναι οι σύγχρονοι Μπέντζαμιν Μπάτον της Ινδίας, μια και πάσχουν από προγηρία ή την ασθένεια Cutis Laxa.

«Ονειρευόμαστε να υπάρξει θεραπεία για τα παιδιά μας», λέει ο 40χρονος πατέρας τους Shatrughan Rajak. «Ο κόσμος τα φωνάζει γέρους, μας ραγίζει την καρδιά. Προσπαθήσαμε να τα βοηθήσουμε με ντόπιους γιατρούς αλλά εκείνοι μας είπαν πως μόνο στο εξωτερικό μπορεί να βρούμε θεραπεία».

Όπως περιγράφει ο άνδρας, σε ηλικία 6 μηνών η Anjali  νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο λόγω πνευμονίας και όταν ανάρρωσε «ήταν σαν η υγρασία στο σώμα της να στέγνωνε και το δέρμα της να κρεμούσε. Την πήγαμε πίσω στο νοσοκομείο αλλά μας είπαν πως δεν υπάρχει θεραπεία και πως η ζωή της είναι στα χέρια του Κυρίου», δήλωσε ο πατέρας της.

Πέντε χρόνια αργότερα ο Shatrughan και η 35χρονη σύζυγός του Rinki αποφάσισαν να κάνουν κι άλλο παιδί. Όταν γεννήθηκε ο Keshav παρατήρησαν εγκαίρως πως έπασχε από την ίδια νόσο με την αδελφή του.

«Δεν τον έχουμε πάει σε κανένα γιατρό γιατί ξέρουμε πως έχει το ίδιο με την αδελφή του. Είμαστε φτωχή οικογένεια και οι επισκέψεις στους γιατρούς είναι πολύ ακριβές. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για την Anjali και έτσι ξέρουμε πως δεν θα έκαναν τίποτα και για τον Keshav», λέει ο 40χρονος που ζει την οικογένειά του με μισθό περίπου 60 ευρώ το μήνα.

 «Το ξέρω πως είμαι διαφορετική από τα άλλα παιδιά στην ηλικία μου, έχω διαφορετικό πρόσωπο, διαφορετικό σώμα, όλα διαφορετικά. Ο κόσμος με κοιτά στο δρόμο και με σχολιάζει αρνητικά. Οι συμμαθητές μου με φωνάζουν γιαγιά, γριά, μαϊμού, θα ήθελα να μου φέρονται σαν κανονικό παιδί και να με αποδέχονται για αυτό που είμαι. Θα ήθελα να είμαι όμορφη σαν την αδελφή μου. Οι γονείς μου εύχονται να είμαι καλά μια μέρα αλλά λυπάμαι που η οικογένειά μου ντρέπεται εξαιτίας μου. Η μόνη ευχή μου είναι να βρεθεί μια θεραπεία, θέλω να ζήσω μια μακρά ζωή, χωρίς πόνο», λέει η 7χρονη.

Η 11χρονη Shilpi που είναι απολύτως υγιής είναι πολύ προστατευτική προς τα αδέλφια της και λέει πως θυμώνει όταν ο κόσμος τους κοροϊδεύει: «Οργίζομαι αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα, τι να πεις σε αυτά τα σκληρά παιδιά; Θα είμαι πάντα εδώ για τα αδέλφια μου αλλά θα ήθελα να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση ώστε να μην εξαρτώνται ποτέ από κανέναν καθώς θα μεγαλώνουν. Θα τους διδάξω να είναι δυνατοί».

Πηγή: Οι σύγχρονοι «Μπέντζαμιν Μπάτον» -Δυο αδελφάκια από την Ινδία μοιάζουν με ηλικιωμένους 80 χρονών [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248967/oi-syghronoi-mpentzamin-mpaton-dyo-...