Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Δεν κλείνει το Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας( ΠΟΑμΣΚΠ), το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους ασθενείς με ΣΚΠ, σχετικά με τη λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κ. Βάσω Μαράκα, πληροφορούμενη από θορυβημένους ασθενείς την πιθανότητα υπολειτουργίας ή κατάργησης του εν λόγω ιατρείου, επικοινώνησε προσωπικά με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου ζητώντας άμεσα διευκρινίσεις.
Σε απάντηση, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Νοσοκομείου,  εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 8/7/2016 με  Αρ. Πρωτ. 27599 και  θέμα Καμία σκέψη και πρόθεση για να κλείσει το Ιατρείο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στο «Παπαγεωργίου», ενημερώνοντας το κοινό πως η λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ συνεχίζεται κανονικά, με μικρή αναδιάταξη των χώρων.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη διοίκηση του «Παπαγεωργίου» αναφέρεται ότι «η λειτουργία του ειδικού Ιατρείου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας δεν σταμάτησε ποτέ και συνεχίζεται κανονικά στο νοσοκομείο. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και εντολή του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, σε σχέση με τη λειτουργία και την οργάνωση του συγκεκριμένου ιατρείου. Η ομάδα διαχείρισης έργου εξωτερικών ιατρείων, η οποία αποτελείται από τα θεσμικά όργανα, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αποτελεσματική, ασφαλή και διαφανή λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα και κατ' εξουσιοδότηση της διοίκησης, προχώρησε σε μικρή αναδιάταξη των χώρων. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν οφείλονται σε παραπληροφόρηση. Το Νοσοκομείο 'Παπαγεωργίου', παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση), εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετικές ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλευτική φροντίδα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας»

Η ΠΟΑμΣΚΠ  όπως αναφέρει «διαχωρίζει τη θέση της από άτομα ή ομάδες που εμφανίζονται αυθαίρετα ως εκπρόσωποι ατόμων με ΣΚΠ, και προσπαθούν να διασπείρουν παραπληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία του ιατρείου ΣΚΠ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη» επίσης υπενθυμίζει ότι « είναι  το μοναδικό δευτεροβάθμιο σωματείο στην επικράτεια  αναγνωρισμένο με απόφαση πρωτοδικείου (Αρ. Απόφ.  6403/10-9-2009), και ο μόνος επίσημος και νόμιμος εκπρόσωπος των ατόμων με ΣΚΠ-ΠΣ».

Σημειώνεται, ότι το Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας λειτουργεί κάθε Τρίτη, 9:00-13:30, με υπεύθυνο τον διευθυντή Νευρολογίας, Ευάγγελο Κούτλα, και διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών στην Βόρεια Ελλάδα.