Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μουρουνέλαιο: Θησαυρός για την υγεία και το παιδί



Αν στο άκουσμα “μουρουνέλαιο” σου έρχεται η εικόνα της μαμάς (ή της γιαγιάς) που σε κυνήγαγε με το κουτάλι όταν ήσουν μικρός για να πιεις το θρεπτικό αυτό σκεύασμα με την άσχημη γεύση, καιρός να αναθεωρήσεις.

Εν έτει 2016, το μουρουνέλαιο έχει ωραία γεύση και είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την υγεία σου.

Πρόκειται για ένα ιχθυέλαιο, που εξάγεται συγκεκριμένα από το συκώτι της μουρούνας, εξού και το όνομά του. Θεωρείται ιδιαίτερα θρεπτικό συμπλήρωμα διατροφής για τα παιδιά, διότι περιέχει μεγάλη ποσότητα των πολύτιμων για την υγεία ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και D.

Η βιταμίνη Α είναι εξαιρετικά σημαντική για την καλή όραση και τη σωστή ανάπτυξη των οστών, ενώ η D ενισχύει το ασβέστιο και το φώσφορο στον οργανισμό μας και αποτρέπει την εμφάνιση ραχίτιδας στα παιδιά και την εμφάνιση οστεοπόρωσης στους ενήλικες.

Μάλιστα ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού ποιοτικού μουρουνέλαιου την ημέρα (περίπου 5mg) αρκεί για να καλύψει τη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση και για τη σημαντικότατη βιταμίνη D.

paidi1

Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, το μουρουνέλαιο έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς έρευνες και μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας που οφείλεται σε αρθρίτιδες και στην επούλωση τραυμάτων και φλεγμονών σε δόντια, νύχια, μαλλιά και δέρμα, ενώ κάνει καλό στην καρδιά και στην πρόληψη της στεφανιαίας αθηροσκλήρωσης.

Παράλληλα, τα συστατικά του προστατεύουν την υγεία των ματιών και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Χάρη στη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D, που περιέχει, επίσης βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου σε όλες τις ηλικίες και ενισχύει τη γνωστική ικανότητα, γι’ αυτό και είναι ό,τι καλύτερο για μαθητές και φοιτητές που διαβάζουν και κουράζονται.

Mollersedited

Δοκιμάστε το μουρουνέλαιο Möller’s
H νορβηγική εταιρεία Möller’s ειδικεύεται στην παραγωγή μουρουνελαίου και ιχθυελαίου με προδιαγραφές αντιοξειδωτικής προστασίας και καθαρότητας (απουσία τοξικών ουσιών) μακράν αυστηρότερες εκείνων της Νορβηγίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μουρουνέλαιο Möller’s είναι ένα θρυλικό προϊόν, παραχθέν για πρώτη φορά το 1854 από τον φαρμακοποιό Peter Möller, που εφηύρε και την ομώνυμη μέθοδο παραγωγής, η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα από το σύνολο σχεδόν των παραγωγών μουρουνελαίου. Η Möller’s κυριαρχεί απόλυτα στη Νορβηγία και στις Βόρειες χώρες σαν ο αδιαμφισβήτητος ποιοτικός παραγωγός μουρουνελαίου και ιχθυελαίου.

Επιλέξτε ανάμεσα σε μια σειρά προϊόντων, όπως:

– Οι μαλακές κάψουλες ω-3 λιπαρών οξέων από υψηλής ποιότητας μείγμα μουρουνέλαιου και συμπυκνωμένου ιχθυέλαιου σε αναλογία 1:3. Ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό και το νευρικό τους σύστημα, την καρδιά, τις εγκεφαλικές λειτουργίες, κ.λπ.

– Τα ζελεδάκια με ω-3 λιπαρά οξέα σε σχήμα ψαριού και υπέροχη γεύση φρούτων. Μοναδικό προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, αν και μπορεί να καταναλωθεί και από μεγάλους (το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στα μέσα Νοεμβρίου).

– Ή το υγρό φυσικό σκεύασμα, που κυκλοφορεί όχι μόνο στην παραδοσιακή φυσική γεύση (όχι και τόσο ευχάριστη) αλλά και σε γεύση λεμόνι ή tutti-frutti και το οποίο προσφέρει 1200 mg ω-3 λιπαρών οξέων σε μόλις 5 ml!