Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών δημιούργησε ομάδα άμεσης δράσης



Για έκτακτα περιστατικά...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του την Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης που δημιούργησε για έκτακτες καταστάσεις.  

Την ομάδα στελεχώνουν εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ. Η ομάδα θα επεμβαίνει σε έκτακτες καταστάσεις που σχετίζονται με σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές, και επιθέσεις μαζικής απειλής της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή μαζικές διαμαρτυρίες. 

  Η ομάδα θα μπορεί σε αναλαμβάνει την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη σε Κινητές Μονάδες, Σκηνές, Πλωτά Νοσοκομεία, ή σε ήδη υπάρχους δομές – Κέντρα υγείας και Νοσοκομεία – υποστηρικτικά όταν χρειάζεται.  

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι γιατροί μέλη μας είναι πρωτοπόροι του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο που βρέθηκε στο δρόμο, προς κάθε φτωχό και άρρωστο συνάνθρωπό μας που μας απλώνει το χέρι.

Όντας ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας και έχοντας 27.000 γιατρούς, θεωρήσαμε ηθικό μας χρέος, να δημιουργήσουμε μια πολύ εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, που θα μπορεί να υποστηρίξει άμεσα, γρήγορα και σωστά την ανθρώπινη ζωή σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και μαζικών καταστροφών.

Πρόκειται για μία ομάδα γιατρών με πολύ εξειδικευμένες γνώσεις στην Υποστήριξη της Ζωής, που αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στον αγώνα ΔΙΑΣΩΣΗΣ της ανθρώπινης ζωής, όπου και όπως χρειαστεί".