Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πάσχα, χωρίς να πάρω κιλά γίνεται;



Φυσικά και γίνεται! Το clickatlife.gr σας δίνει τις πιο χρήσιμες διατροφικές συμβουλές, ώστε να περάσετε καλά τις ημέρες της Λαμπρής, χωρίς να θυσιάσετε τη γραμμή σας.
Θα σας επιτρέψουμε μάλιστα να φάτε την Ανάσταση το σοκολατένιο αυγό, που έχει συνδεθεί με τις γιορτές, όμως θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, ώστε να μην «χάσετε τη μπάλα» τις μέρες που έρχονται. Πώς θα το καταφέρετε; Είναι πολύ απλό, διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών!
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις!
«Μην αγοράζετε τις πιο φτηνές σοκολάτες, που θα βρείτε στο σουπερμάρκετ. Καλύτερα να προτιμήσετε μια σοκολάτα καλής ποιότητας, παρά να φορτώσετε το καρότσι σας με φθηνά μεν, αλλά κακής ποιότητας ζαχαρωτά» υποστηρίζει η γνωστή διαιτολόγος Melissa Hay, συμπληρώνοντας: “ Η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη επιλογή από τις σοκολάτες γάλακτος,  γιατί περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά.”

Φάτε τη σοκολάτα σας, μετά το φαγητό
«Το να τρώτε σοκολατένια αυγά με άδειο στομάχι, είναι τεράστιο λάθος, αφού η σοκολάτα θα ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, με αποτέλεσμα, μετά από λίγο να πεινάτε» λέει ο διατροφολόγος Tim Altman, συμβουλεύοντας μας να  αποφύγουμε να τρώμε γλυκά με άδειο στομάχι, όσο μπορούμε!

Μοιράστε  τα γλυκά σας
«Αν οι σοκολάτες, τα ζαχαρωτά και τα γλυκά είναι οι μεγάλες σας αδυναμίες, αλλά παράλληλα δεν θέλετε να δείτε τη ζυγαριά σας να κάνει limit up κάντε το εξής κόλπο. Μην αφήνετε μπολ με σοκολατάκια στο σαλόνι και γλυκά στο τραπέζι της τραπεζαρίας» υποστηρίζει η διαιτολόγος  Mellissa Hay και προτείνει: “Μοιραστείτε τα γλυκά σας με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους. Και θα κρατήσετε την γραμμή σας και θα δώσετε χαρά στους γύρω σας".

Καλύτερα λίγο, παρά καθόλου
Υπάρχουν και καλά νέα για τους σοκολατο-λάτρεις. Μια πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, ανακάλυψε πως οι υγιείς άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος , από εκείνους που δεν τρώνε καθόλου. Το «κλειδί» βέβαια, είναι να τρώτε μικρές ποσότητες. « Ένας σοκολατένιος κούνελος, μπορεί να έχει ακόμη και 1070 θερμίδες, ενώ ένα μικρό πασχαλινό αυγό έχει γύρω στις 72 θερμίδες» λέει η διαιτολόγος  Mellissa Hay
Γεμίστε το ψυγείο σας!
Αποθηκεύεστε σαλάτες, λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο σας και φροντίστε να έχετε αρκετές πρώτες  ύλες για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα. «Βρείτε υγιεινά υποκατάστατα, ώστε να είστε χορτάτοι και να μην μπαίνετε στον πειρασμό να φάτε όλα τα πασχαλινά κουλουράκια που σας έφερε η μαμά σας στην τελευταία της επίσκεψή» προτείνει ο διαιτολόγος, Ashleigh Brunner.

Το κακάο θα σας σώσει
Το κακάο, ουσιαστικά είναι σοκολάτα σε υγρή μορφή. Είναι ακόμη γεμάτο με αντιοξειδωτικά, κάλλιο και ποτάσιο. «Το κακάο ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης και λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό και φτιάχνει τη διάθεση» όπως υποστηρίζει η διατροφολόγος Claire Obeid. «Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας, να το προσθέσετε σε  smoothies ή για να νοστιμέψετε το μούσλι σας.

Μην πιέζεστε!
«Το Πάσχα είναι μια ειδική περίπτωση, μια μεγάλη γιορτή και δεν είναι κακό να φάτε λίγη σοκολάτα» ισχυρίζεται ο διατροφολόγος Αshleigh  Brunner, προσθέτοντας: «Οι μελέτες άλλωστε αποδεικνύουν πως αν αρνηθείτε ακόμη και τα κεράσματα, στο τέλος θα μπείτε σε πειρασμό, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά να πέσετε με τα μούτρα στα γλυκά!»

Κρατήστε σημειώσεις
Σταματήστε να τσιμπολογάτε όλο το Πάσχα και κρατήστε ημερολόγιο, που θα περιλαμβάνει τι τρώτε κάθε μέρα. Όσοι το κάνουν χάνουν το διπλάσιο βάρος, από εκείνους που δεν το κάνουν, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες!