Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

10 συμβουλές για να χάσεις βάρος τώρα!



Η απώλεια βάρους προϋποθέτει προσπάθεια, δέσμευση, σκληρή δουλειά και για πολλούς ανθρώπους, αλλαγή στον τρόπο ζωής. Παρόλο που δεν υπάρχουν μυστικά και μαγικές λύσεις, οι συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω, θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά μια και καλή.

1. Περιόρισε την πρόσληψη θερμίδων

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, είναι απλά μαθηματικά. Για να χάσεις ένα κιλό την εβδομάδα, πρέπει να κόψεις ή να κάψεις 3.500 θερμίδες από τα συνολικά γεύματα επτά ημερών, κάτι που σημαίνει 500 θερμίδες την ημέρα. Επειδή όμως αυτό είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους, ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός είναι να κόψεις 250 θερμίδες από το φαγητό σου και να καις άλλες 250 με άσκηση.

2. Μην αποσπάσαι

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς το κινητό σου για να ακούς μουσική όσο γυμνάζεσαι, μην στέλνεις μηνύματα με τη φίλη σου εκείνη την ώρα. Προσπάθησε να αφοσιωθείς στη γυμναστική, χωρίς να αφήνεις άλλους παράγοντες να σε επηρεάζουν.

3. Κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα μύρτιλων

Τα μύρτιλα δεν είναι απλά μία υπέροχη πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά βοηθούν και στη μείωση του πάχους της κοιλιάς. Έχει αποδειχθεί ότι η ανθοκυάνη που περιέχουν, μεταβάλλει τη δραστηριότητα των γονιδίων που βρέθηκαν σε ανθρώπινα λιπώδη κύτταρα, καθιστώντας πιο δύσκολη την πρόσληψη βάρους.

4. Γυμνάσου το πρωί

Το να βρίσκεις χρόνο για να γυμναστείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι πολύ σημαντικό. Αν θέλεις όμως μία έξτρα ώθηση όσον αφορά το κάψιμο των θερμίδων, προτίμησε να γυμνάζεσαι το πρωί. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί, τείνουν να κάνουν σκληρότερη προπόνηση, από όσους γυμνάζονται άλλες ώρες τις ημέρας.

5. Ζήσε μία αθλητική ζωή

Δεν μιλάμε για την προπόνηση στο γυμναστήριο ή το μάθημα γιόγκα, αλλά για την καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει να προτιμάς τις σκάλες, να χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητο, να πηγαίνεις μεγάλες βόλτες με το σκύλο σου, να προτιμάς το ποδήλατο και να ασχολείσαι με την κηπουρική. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες και να αποκτήσεις μία αθλητική νοοτροπία.

6. Μην κρατάς λιχουδιές στην κουζίνα

Τα πατατάκια και οι σοκολάτες δεν έχουν θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Τα πράγματα είναι απλά: όταν δεν τα έχεις δεν θα τα φας. Όσο περισσότερες είναι οι υγιεινές τροφές που έχεις στην κουζίνα σου τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να αποκτήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

7. Πακέταρε το μεσημεριανό σου

Με το να αφιερώσεις χρόνο να φτιάξεις ένα υγιεινό μεσημεριανό για να το πάρεις μαζί σου, γλιτώνεις αυτόματα από το take away στη δουλειά. Εκεί οι θερμίδες παραμένουν μυστήριο, αφού δεν γνωρίζεις τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί. Έχοντας την επιλογή να μετρήσεις τα υλικά που χρησιμοποιείς για το γεύμα σου, θα σε βοηθήσει να παραμένεις δεσμευμένη στον στόχο σου.

8. Σήκω και βγες έξω έστω και για λίγο

Όσο δουλειά και να έχεις, γίνε ενεργή για 10 λεπτά, ώστε να αναζωογονήσεις τον εαυτό σου. Κάνε μία βόλτα την ώρα του μεσημεριανού για να ενισχύσεις την προσπάθεια της απώλειας βάρους και να χαρείς τον ήλιο!

9. Απόλαυσε το φαγητό που τρως

Ένα από τα πιο μεγάλα λάθη που μπορείς να κάνεις όταν είσαι σε δίαιτα, είναι να μη δίνεις στον οργανισμό σου αρκετό φαγητό. Αντί να στερείσαι συνεχώς, δώσε στον εαυτό σου που και που μικρές λιχουδιές ή όρισε μία ελεύθερη μέρα, αφού δεν πρόκειται να χαλάσει τη δίαιτά σου. Αντιθέτως, αν ακουλουθείς μία αυστηρή υγιεινή διατροφή, είναι πολύ πιθανό να ξεφύγεις στο μέλλον.

10. Μην ξαναγυρίζεις στις παλιές σου συνήθειες μόλις χάσεις βάρος

Αν συνήθιζες να τρως μία σακούλα πατατάκια με το τοστ σου, την οποία αντικατέστησες με σαλάτα όσο έκανες δίαιτα, μην ξαναγυρίσεις στα ίδια μόλις φτάσεις στο επιθυμητό βάρος. Από τη στιγμή που έχασες τα κιλά που ήθελες, μην αλλάξεις τις υγιεινές σου συνήθειες. Η σωστή διατροφή είναι τρόπος ζωής και όχι κάτι προσωρινό μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου. Είναι φυσικό να αναζητάς κάποιες λιχουδιές, αλλά φρόντισε να τα κάνεις όλα με μέτρο.