Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Υγεία



Υψηλή αρτηριακή πίεση: Αυτοί είναι οι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή αλλιώς υπέρταση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική νόσο.

Ως υπέρταση ορίζεται η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης σε επίπεδα 130/80 χιλιοστά υδραργύρου (mmHg) και πάνω.



Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά τη γονιμότητα

Η κλιματική κρίση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές σύγχρονες απειλές της ανθρωπότητας. Σε ορισμένες περιοχές, ακραία καιρικά φαινόμενα και έντονες βροχοπτώσεις εμφανίζονται όλο και συχνότερα, ενώ άλλες περιοχές δοκιμάζονται από καύσωνες και ξηρασίες μεγάλης έντασης.

 



Ξεκινήσατε δίαιτα; Τι να προσέξετε για να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά

Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει δίαιτα με υψηλές προσδοκίες, οι οποίες πολύ σύντομα γκρεμίζονται…; Η νοοτροπία του «όλα ή τίποτα» δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, ωστόσο μπορεί να κάνει τις όποιες αλλαγές πολύ πιο δύσκολες. Κανένας διατροφολόγος δεν θα σας συμβούλευε άλλωστε να αναθεωρήσετε όλες σας τις διατροφικές συνήθειες απότομα.



Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά φάρμακο για την επιληψία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση του στοματικού διαλύματος KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο ΕΟΦ πως προχωρά στην «ανάκληση των τριών παρτίδων:



Αυτές είναι οι πέντε τροφές που πρέπει να αποκλείσετε από την διατροφή σας σύμφωνα με τους καρδιολόγους

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μερικές τροφές επηρεάζουν θετικά την καρδιά ενώ άλλες θα πρέπει να τις αποφεύγουμε γιατί είναι επιζήμιες.

Σε συνδυασμό μάλιστα με καθιστική ζωή τα προβλήματα υγείας θα αυξηθούν.



Αλλεργίες: Τα συμπτώματα και τι πρέπει να προσέχετε

Η αλλεργική ευαισθησία αποτελεί συχνό φαινόμενο, καθώς επηρεάζει πάνω από 40% των παιδιών και 25% των ενηλίκων, εκθέτοντάς τους σε αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να ποικίλλουν σε σοβαρότητα.