Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υγεία



Αρρυθμίες: Πρέπει να ανησυχούν άτομα με φυσιολογική καρδιά;

Οι αρρυθμίες είναι διαταραχές στη συχνότητα ή στην κανονικότητα του καρδιακού ρυθμού που κάνουν την καρδιά να χτυπάει, είτε πιο γρήγορα (ταχυκαρδίες), είτε πιο αργά (βραδυκαρδίες) ή άλλες φορές εντελώς άρρυθμα όπως π.χ. στην κολπική μαρμαρυγή.



Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι νέοι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου είναι ολοένα και περισσότεροι την τελευταία δεκαετία, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.



Ραγδαία αύξηση περιστατικών κοκκύτη – Σε έξαρση και η ιλαρά

Σημαντική αύξηση της επίπτωσης διαφόρων κοινών αναπνευστικών λοιμώξεων, ιογενών κυρίως αλλά και βακτηριακών όπως είναι η RSV, η γρίπη, ο αδενοϊός, και οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις παρατηρούνται, τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα, μετά από την ύφεση της πανδημίας Covid-19 και της σταδιακής άρσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.



Αντιφλεγμονώδης δίαιτα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

H λέξη «φλεγμονή» αναφέρεται στην ίδια πρόταση με σχεδόν κάθε χρόνιο πρόβλημα υγείας, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι η φλεγμονώδης απόκριση του σώματός μας σε άμεσες απειλές  μπορεί επίσης να είναι προβληματική εάν πυροδοτείται πολύ συχνά.



Χρόνιος ανεπαρκής ύπνος: Αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στις γυναίκες

Ο χρόνιος ανεπαρκής ύπνος στις γυναίκες μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με νέα ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care.



ΠΟΥ: Θύματα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου σχεδόν 1 στα 6 παιδιά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης στο διαδίκτυο το 2022.