Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Υγεία



Επιπεφυκίτιδα: Oκτώ μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Η επιπεφυκίτιδα είναι μία από τις συχνότερες λοιμώξεις των ματιών. Το παθογόνο που την προκαλεί, επιφέρει φλεγμονή στον επιπεφυκότα.



ΠΟΥ: «Τεράστια η ανησυχία για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σήμερα Πέμπτη (19/4), εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι.

«Παραμένει, πιστεύω, (αιτία) τεράστιας ανησυχίας», δήλωσε ο Τζέρεμι Φάραρ επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.



Δείτε σε τι διαφέρει το έμφραγμα από την καρδιακή ανεπάρκεια

Το έμφραγμα και η καρδιακή ανεπάρκεια είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τον οργανισμό. 

Ωστόσο, έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι το ίδιο πράγμα και υπάρχουν αρκετές βασικές διαφορές μεταξύ τους.



Τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι η συσκευή που συχνά χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας φρέσκα και νόστιμα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για ψυχρή αποθήκευση. Στην πραγματικότητα, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να αλλοιώνονται σε γεύση, υφή και θρεπτική αξία όταν διατηρούνται στο ψυγείο.



Πρωτεΐνη: Πόση χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας

Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες εφαρμόζονται πολύ συχνά αυτή την περίοδο και πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η ποσότητα της πρωτεΐνης που χρειάζονται πραγματικά

Η απάντηση δεν είναι απλή αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις ανάγκες σε πρωτεΐνη.



Ανθρώπινος ιός Β: Δείτε ποια είναι τα σημάδια της μόλυνσης – Ενδέχεται να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο

Ο ιός πιθήκου Β ή ιός του έρπητα simiae μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους, με το δάγκωμα ή το γρατσούνισμα από ήδη μολυσμένο πίθηκο μακάκο.

Μάλιστα, το Χονγκ Κονγκ ανέφερε το πρώτο κρούσμα του ανθρώπινου ιού Β, μιας εξαιρετικά σπάνιας μόλυνσης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ή θάνατο.