Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Οι τροφές που σε κάνουν να μην πεινάς και αδυνατίζεις



Είναι αλήθεια και το απέδειξαν οι έρευνες. Υπάρχουν τροφές που αν τις καταναλώσεις μπορείς να νιώθεις χορτάτος και να μην έχεις βουλιμικά επεισόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν τεράστια βοήθεια σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους.

Βατόμουρα
Με υψηλή διατροφική αξία, που τα κάνει να παίρνουν μία περίοπτη θέση στη διατροφή. Αν φας μία κούπα κόκκινα βατόμουρα παίρνεις μόνο 80 θερμίδες, αλλά και 9 γραμμάρια φυτικές ίνες. Ταυτόχρονα έχουν την απαραίτητη βιταμίνη C, μαγγάνιο και κάλιο. Ιδίως αν έχεις επιλέξει μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, τα βατόμουρα είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Μπορείς να τα καταναλώσεις στην αρχική τους μορφή, παγωμένα ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και δε ένα χυμό με άλλα φρούτα και άπαχο παγωμένο γάλα.

Φιστίκια  με κέλυφος-ξηροί καρποί
Κι όμως, η κατανάλωση  ξηρών καρπών μπορούν να  κόψουν την πείνα , αντίθετα με όσα πίστευαν μέχρι σήμερα. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις απέδειξε ότι όλοι όσοι τρώνε φιστίκια με κέλυφος, στο τέλος της ημέρας προσλαμβάνουν πολύ λιγότερες θερμίδες με εκείνους που δεν τα έχουν εντάξει στη διατροφή τους.
Χρησιμοποιείστε τα με δημητριακά, βάλτε  τα στο γιαούρτι, ακόμα και στα γλυκά σας. 

Όσπρια

Μία εξαιρετική τροφή , πλούσια σε φυτικές ίνες, ένας υπέροχος σύμμαχος όλων όσοι θέλουν να χάσουν βάρος.  Η  Εφημερίδα της Ανθρώπινης Διατροφής και Διαιτολογίας, έδειξε ότι οι υπέρβαροι που έτρωγαν όσπρια αδυνάτισαν 10 κιλά σε 16 εβδομάδες και η τιμές της χοληστερόλης στο αίμα τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.

Αυγά
Μπορεί να φαίνεται παράξενο σε κάποιους, αλλά το αυγό νικάει την πείνα.  Το European Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν αυγά στο πρωινό τους γεύμα, γλίτωναν μέσα στην ημέρα 430 θερμίδες από την κατανάλωση άλλων τροφών.