Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι;



Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση νερού με λεμόνι θωρακίζει την υγεία.
Έτσι  αν υιοθετήσετε την συνήθεια να πίνετε μια κούπα ζεστό νερό με το χυμό μισού λεμόνι πριν το πρωινό σας τότε θα δείτε ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό σας.

Μάθετε γιατί:

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C καταπολεμά τα κρυολογήματα ενώ χάρη στο κάλιο που περιέχουν ιδιότητα να ρίχνουν την αρτηριακή πίεση.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες πηκτίνη, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της πείνας.

Ενισχύει την πέψη

Το ζεστό νερό με  το χυμό λεμονιού ανακουφίζει από τα διάφορα στομαχικά  προβλήματα ενώ χάρη στις βιταμίνες που περιέχει αποβάλλει τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα.

Φυσικό διουρητικό

Ο χυμός του λεμονιού βοηθά στην αποβολή των ανεπιθύμητων τοξινών από το σώμα.

Καθαρίζει το δέρμα

Η βιταμίνη C σβήνει τις ρυτίδες και μειώνει τις αντιαισθητικές  κηλίδες. Επίσης διευκολύνει την καλή λειτουργία του αίματος.

Ενυδατώνει τον ανθρώπινο οργανισμό

Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, δεν μπορεί να εκτελέσει όλες  τις λειτουργίες με συνέπεια να συσσωρεύονται τοξίνες στο σώμα. Τότε τα επινεφρίδια δεν λειτουργούν και παράγουν μια ορμόνη τη αλδοστερόνη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού και τη συγκέντρωση των μεταλλευμάτων, όπως το νάτριο.

Υιοθετώντας την πρακτική να πίνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να επιτύχετε την καλή λειτουργία του οργανισμού σας.